To je to što me zanima!

'Suradnja s novom Vladom RH mnogo bolja nego s prošlom'

U MIGRANTSKOJ KRIZI: Slovenski ministar vanjskih poslova najavio da će idućeg mjeseca u posjet Sloveniji doći ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač
Vidi originalni članak

Suradnja Ljubljane i Zagreba u izbjegličkoj krizi mnogo je bolja otkako Hrvatska ima novu Vladu, izjavio je slovenski ministar vanjskih poslova za Slovensku televiziju te je najavio da će idućeg mjeseca u posjet doći ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

- Suradnja po pitanju migracija s novom Hrvatskom vladom mnogo je bolja nego s prijašnjom (Zorana) Milanovića - kazao je Erjavec u razgovoru za Slovensku televiziju, emitiranom u nedjelju navečer.


Tijekom multilateralnih susreta već dvaput se susreo s novim hrvatskim kolegom po dužnosti koji će, najavio je, u ožujku posjetiti Sloveniju. Slovensko-hrvatsku suradnju u protoku izbjeglica smatra dobrom, a nastavljaju se i dobri gospodarski odnosi, rekao je Erjavec. U pogledu otvorenih pitanja nema promjena i ne očekuje brze pomake, rekao je nadalje Erjavec. 


Iako je Hrvatska izašla iz arbitražnog postupka o graničnom prijeporu, Erjavec je ponovio poznato stajalište Ljubljane da očekuje nastavak rada arbitražnog suda koji će donijeti presudu. Otvorena pitanja treba riješiti na međunarodnim ustanovama, rekao je.


U razgovoru za televiziju Erjavec je najviše govorio o izbjegličkoj krizi. Rekao je da je skeptičan prema dogovoru Europske unije i Turske o zaustavljanju migrantskog vala. Zato drži dobrom odlukom zemalja na tzv. balkanskoj izbjegličkoj ruti da sve više koordiniraju režim prihvata izbjeglica prema prijedlogu Austrije.


Sigurnosna situacija u Sloveniji nije nimalo ugrožena valom izbjeglica  i sve je normalno, rekao je Erjavec i ocijenio da oporba u vezi s tim bez razloga potiče strahove kod ljudi.


Ako bi situacija s migrantskim valom eskalirala Ljubljana ima spremne planove, rekao je i naglasio da migranti u zemlju ulazu uz kontrolu sigurnosnih organa.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • dylan 29.02.2016.

    Baš ne vidim razliku između srba i slovenaca

  • istri 29.02.2016.

    i ti to tako mislis pridobiti sadasnje? portvrdzujes da si ono sto sam uvjek o tebi mislijo: ( gmizavac )

  • ljubok 29.02.2016.

    lijepo bi bilo znati šta naši misle o suradnji sa vama

Komentiraj...
Vidi sve komentare