To je to što me zanima!

Susjedi: Govorio je da će nešto napraviti, Brat: Ja sam u šoku

Marijan i Andrija braća su blizanci rođeni  s pet minuta razlike. Doznajemo kako su obojica bili u Domovinskom ratu.  Marijan je dobio  vojničku mirovinu, ali ne i Andrija koji je primao socijalnu pomoć
Vidi originalni članak

Policija je danas poslijepodne bila ispred kuće oca (95) Andrije D. koji je oko 12.10 ubio djelatnicu Centra za socijalnu skrb u Đakovu dok je jednog muškarca ranio. Razgovarali smo s Andrijinim bratom blizancem Marijanom. 

Brat Andirje D.

- Svi smo u šoku. Ja sam eksplozivan i on je. Ali nije to trebao napraviti. Ako je to već i napravio, trebao se odmah prijaviti policiji i priznati. Ali nije to trebao napraviti... - rekao nam je brat. Andrija D. živio je sa svojim ocem i radio preko puta njihove kuće, kod obitelji povratnika iz Njemačke. Riječ je o umirovljenicima koji su se prije mjesec dana vratili u Hrvatsku, a Andrija D. im je bio kućepazitelj. 

- Primijetili smo da nešto nije u redu s Andrijom i o tome smo razgovarali međusobno. Ali nismo mogli dokučiti što ga muči. Bio je nekako potišten. Ali inače je Andrija bio vrijedan i pouzdan radnik - rekla je umirovljenica s kojom smo razgovarali i kod koje je Andrija radio. 

MASAKR U ĐAKOVU Andrija je unio pištolj u crnoj torbici, nitko ga nije pregledao

Marijan i Andrija braća su blizanci rođeni  s pet minuta razlike. Doznajemo kako su obojica bili u Domovinskom ratu.  Marijan je dobio  vojničku mirovinu, ali ne i Andrija koji je primao socijalnu pomoć. Ipak, navodno Andrija nije oskudijevao te doznajemo kako u posljednje vrijeme nije pio alkohol. Ubojičin brat Marijan kaže kako nije imao spoznaje da je Andrija imao ikakvim problema u Centru za socijalnu skrb. 

MINISTRICA MURGANIĆ O TRAGEDIJI: 'Strašno je da je kolegicu ubio onaj kojemu je ona pomagala'

U utorak oko 18 sati cijeli sokak oko kuće Andrije i njegova oca bio je pod opsadnim stanjem. Pripadnici interventne policije 'pročešljali' su prazne kuće u blizini  njihove kuće jer su sumnjali da se možda sakrio u jednu od njih. Noć pada i susjedi su uznemireni jer ne znaju ima li Andrija još oružje i hoće li se odnekuda pojaviti unatoč opsežnoj potrazi policije koja je češljala cijelo Đakovo.  

LJUDI SE BOJE IZAĆI NA ULICE Ubojica iz Đakova i dalje bježi: Policija opkolila njegovu kuću

Razgovarali smo i s Andrijinom susjedom Mandom. 

- Zadnji put vidjela sam ga jučer, u ponedjeljak i samo smo se pozdravili. Moj suprug vidio ga je i danas, oko 13 sati. Vozio je bicikl te su se suprug i on pozdravili s 'bok-bok' - rekla nam je Manda. Nastavila je kako je Andrija D. imao psihičkih problema. 

Mještani govore kako je Andrija najavljivao 'da će nešto napraviti'.

Predsjednica i premijer izrazili sućut

Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji ubijene socijalne radnice te je izrazio nadu da će se drugi djelatnik centra za čiji se život bore liječnici u osječkom KBC-u oporaviti. 

- Ovo je velika tragedija. Ministrica Murganić, ministar Božinović i policija poduzimaju sve da se utvrde okolnosti ovog događaja - rekao je Plenković. 

- Oštro osuđujem svaki oblik nasilja, kao i ovaj današnji tragični napad na djelatnike đakovačkog Centra za socijalnu skrb. Izražavam sućut obitelji žrtve, kao i nadu da će se druga žrtva napada oporaviti, napisala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Twitteru.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • zekozeko1 10.07.2019.

    Kako to da nitko neubije politicare,oni su za sve krivi

  • gordana.pacek@gmail.com 09.07.2019.

    Murganicka opet ne misli da treba odstupit? Pa u njezinom resoru sve vece strahote. Nesretna ubijena zena je upozoravala ali nitko se nije obazirao. To znaci da sustav ne funkcionira. Murganicka ga je jos vise urusila umjesto da je pokusala uvesti red. Zena nema organizatorske sposobnosti i zaista je krajnje vrijeme da ju se makne.

  • hadeze 09.07.2019.

    " Policija je danas poslijepodne bila ispred kuće oca (95) Andrije D. koji je oko 12.10 ubio djelatnicu Centra za socijalnu skrb u Đakovu" Kojeg oca, kojeg Andrije, i tko ima 95 godina?

Komentiraj...
Vidi sve komentare