News

Komentari 99

'Strašno je da je kolegicu ubio onaj kojemu je ona pomagala'

'Strašno je da je kolegicu ubio onaj kojemu je ona pomagala'

Naglasila je kako svakodnevno primaju dojave o prijetnjama socijalnim radnicima, no da su oni pomagačka djelatnost u koju se često upire prstom kada nastane problem

Ministrica za socijalnu politiku Nada Murganić stigla je u utorak popodne na mjesto tragedije u Đakovu gdje je korisnik Centra za socijalnu skrb usmrtio socijalnu radnicu i teško ranio još jednog čovjeka te je poručila da je strašno da socijalni radnici stradavaju od ruku ljudi kojima pomažu.

- U ovom času mogu reći da je ovo jako tužan dan", poručila je ministrica Murganić te je pritom izrazila sućut obiteljima unesrećenih. U ovom slučaju mogu reći da je naša kolegica Blaženka bila u stalnom kontaktu s počiniteljem ovog strašnog zločina, a možda je bila i jedina koja mu je pomagala savjetima i provodila s njim dane. Prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je pomagala, pojasnila je ministrica  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Naglasila je kako svakodnevno primaju dojave o prijetnjama socijalnim radnicima, no da su oni pomagačka djelatnost u koju se često upire prstom kada nastane problem. Kaže kako rezultati ovise o mnogočemu, primjerice koliko su drugi u sustavu bili suradni i koliko se učinilo na prevenciji.

"Tužni smo svi u sustavu, ali smo i uplašeni, što se to događa, da upravo oni koji najviše pomažu građanima, stradavaju na svojem radnom mjestu", naglasila je Murganić.

Murganić je za kraj pozvala sve građane da se "kao društvo osvijestimo".

Hrvatska komora socijalnih radnika priopćenjem je uputila sućut obitelji ubijene socijalne radnice i zatražila da se proglasi dan žalosti.

"U mislima smo i s ranjenim djelatnikom Centra za socijalnu skrb koji se bori za život. U ime svih naših članova, socijalnih radnika diljem Hrvatske, izražavamo potporu i sućut svim našim kolegama i djelatnicima Centra za socijalnu skrb Đakovo.  Zbog strašne tragedije koja se dogodila u Centru za socijalnu skrb Đakovo, molimo nadležne institucije da proglase dan žalosti", poručio je predsjednik Komore, Antun Ilijaš.

Najčitaniji članci