24sata.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja.

Slažem se, nastavi surfati
To je to što me zanima!

Susjedi u šoku: Muškarac (61) mjesecima zlostavljao curicu?

Pretpostavlja se da je zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci u naselju nedaleko od Osijeka. Susjedi 61-godišnjeg muškarca koji je živio s roditeljima šokirani su
Vidi originalni članak

Muškarac (61) uhićen je u Osijeku pod sumnjom da je mjesecima seksualno zlostavljao 10-godišnju djevojčicu. Početkom tjedna policija ga je uhitila u naselju nedaleko od Osijeka te privela.

Kako prenosi Glas Slavonije, ispitan je te mu je određen jednomjesečni pritvor u istražnom zatvoru.

Glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac potvrdio je da je sudac istrage odredio pritvor 61-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je 14. ožujka ispitan zbog sumnje u kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Mnogi su vidjeli uhićenje, no nisu znali o čemu se radi. Oni koji su ga poznavali kazali su kako se činio sasvim normalnim te da nikada ne bi posumnjali da zlostavlja neko dijete.

- Znao je u naselju prodavati sitnice. Često je tu stajao i prodavao primjerice teglicu meda, kupus ili čokanjčiće rakije. Znao je doći k nama razmijeniti novac. Uvijek je bio ljubazan i činio se u redu. Kada ga je u ponedjeljak odvela policija sve njegove stvari ostale su tamo gdje je stajao, jer nitko nije znao kada će se vratiti. Tek drugi dan čuli smo da ga je policija odvela jer je zlostavljao neku djevojčicu - ispričala je žena koja je 61-godišnjaka viđala svakodnevno.

- Živio je s roditeljima. Mislim da boravi negdje dalje, ali bio je ovdje. Njegovi roditelji su izuzetno kulturni i ljubazni ljudi, a o njemu ne mogu reći išta loše jer je uvijek susjedski pozdravio kada bismo se susreli. I dalje ne vjerujem da je pedofil i neću vjerovati u to dok ga ne osude - kazala je susjeda 61-godišnjaka.

Djevojčicu je vjerojatno upoznao u dijelu grada gdje je živio. Za nju su stanovnici naselja rekli kako su je često viđali da sama hoda po naselju.

Pretpostavlja se da je zlostavljanje trajalo nekoliko mjeseci počevši od Božića prošle godine pa sve do nekoliko dana prije uhićenja.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • SJRQ 25.03.2017.

    KAKO TO da krivite žrtvu od 10 godina (DIJETE) da je trebala takvo nešto već očekivati? Kakoooo???

  • zeljkic 19.03.2017.

    molim administratora da mi "oprosti" što sam izjavom "nakaza" uvrijedila dotičnog pedofila, ma to je jedan mirisni cvijetić koga treba njegovati...jel tako u redu administratoru, čitaš li ostale komentare, očito ne, jer bi većina dobila žuti karton....ne kužim...

  • Daone 19.03.2017.

    Vidim da ovdje velika većina komentatora bolesno fantazira šta je taj starac radio curici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare