To je to što me zanima!

Ona je presudila Kameničkom: 'Stroža kazna ne vraća živote'

Kameničkom se u petogodišnju zabranu upravljanja vozilima računa i privremena mjera od listopada 2018. godine, a mora platiti i 24.530 kuna sudskih troškova i odvjetnike oštećenika
Vidi originalni članak

Marin Kamenički u ponedjeljak ujutro nepravomoćno je osuđen na 4,5 godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u Ilici prije dvije godine u kojoj su dvije žene izgubile život. Kamenički je izgubio nadzor nad vozilom nakon što je na dionici ulice gdje je dozvoljena brzina 50 km/h vozio čak 195 km/h.

POGLEDAJTE VIDEO: Kamenički je dobio 4,5 godina zatvora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim zatvorske kazne, Kamenički je dobio i zabranu upravljanja vozilima.

- Kazna mora biti poruka počinitelju, ali kazna ne smije biti odmazda. Strožom kaznom izgubljeni životi se ne mogu vratiti i zato mislimo da će ova kazna biti dovoljna osuda mlađem punoljetniku. Budući da smo mu izrekli mjeru zabrane upravljanja vozilima u trajanju od pet godina nakon što izdrži zatvorsku kaznu, smatramo da dugo neće moći sudjelovati u prometu u kojem je ovo kazneno djelo počinio - rekla je sutkinja Irena Kvaternik u obrazloženju presude.

Kameničkom se u zabranu računa i privremena mjera od listopada 2018. godine, a mora platiti i 24.530 kuna sudskih troškova i odvjetnike oštećenika.

Sutkinja Irena Kvaternik prošli tjedan presudila je u predmetu Fimi media.

-  Sanader je grubo zloupotrebljavao svoj položaj i moć. Uživao je privilegije, ali je zbog svojih nezasitnih potreba to činio na štetu svih građana pa i onih koji su ga izabrali. Stvorio je priču da je politička korupcija pravilo, a ne izuzetak-  kazala je sutkinja obrazlažući nepravomoćnu presudu kojom je bivšeg premijera i bivšeg predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera nepravomoćno kaznila s osam godina zatvora, a HDZ s 3,5 milijuna kuna. 

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Irena Kvaternik lani se kandidirala za sutkinju Visokog kaznenog suda. Ušla je u uži izbor no kako su odabrali samo 11 od 15 sudaca, koliko će imati sud, nije prošla. Na Županijski sud u Zagrebu stigla je 2015. godine s Općinskog suda u Velikoj Gorici. Jedno vrijeme bila je i predsjednica Općinskog suda u V.  Gorici no s mjesta predsjednice razriješio ju je 2009. godine tadašnji ministar pravosuđa Ivan Šimonović nakon što je odbila zahtjev za izuzećem sutkinje Vesne Žužić iz  sudskog postupka povezanog s Poljoprivrednom stanicom d.o.o., čiji je član uprave i direktor bio njen suprug poduzetnik Željko Žužić. 

Idi na 24sata

Komentari 258

  • Vitoo 12345 01.12.2020.

    15 godina minimalno zatvora !!!

  • maromaro72 21.11.2020.

    Sutkinja po mjeri , koliko to košta?

  • 20.11.2020.

    Ne vraca ali daje drugima do znanja da se ne zajebavaju kao on ili ce trunit u zatvoru, zasto bi se sljedeci covjek brinio hoce ubit nekog svojim postupcima ako je kazna samo par godina a mozda ni toliko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare