To je to što me zanima!

'Svaki pucanj u Iran spalit će američke interese i saveznike'

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da je u posljednji trenutak povukao zapovijed o vojnom napadu kojim bi kaznio Iran jer bi pritom moglo poginuti 150 ljudi
Vidi originalni članak

Iranski projektil oborio je u četvrtak američku bespilotnu letjelicu i dok Teheran tvrdi da je srušena iznad njegova teritorija, Washington uvjerava da se to dogodilo u međunarodnom zračnom prostoru.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da je u posljednji trenutak povukao zapovijed o vojnom napadu kojim bi kaznio Iran jer bi pritom moglo poginuti 150 ljudi te je naznačio da je otvoren za pregovore s Iranom.

Iran poručuje da će braniti svoje granice.

- Kakvu god da (američki dužnosnici) donesu odluku, mi nećemo dopustiti povredu iranskih granica. Iran će se odlučno suprotstaviti bilo kakvoj agresiji ili prijetnji Amerike - rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Abas Musavi, a prenosi poluslužbena agencija Tasnim.

TEHERAN OŠTRO ODGOVARA Detalji sukoba Amerike i Irana: Trump poslao poruku o napadu

- Bilo kakva pogreška iranskih neprijatelja, posebice Amerike i njezinih regionalnih saveznika, bila bi pucanj u bačvu baruta koja će spaliti Ameriku, njezine interese i saveznike do temelja - rekao je glasnogovornik iranskih oružanih snaga Abolfazl Šekarči za Tasnim u subotu.

Iranska organizacija za civilni zračni promet objavila je u subotu da je iranski zračni promet siguran za letenje, prenio je Tasnim.

- Zračni prostor koji nadzire Iran iznad Perzijskog zaljeva i druge zračne rute su posve sigurni - rekao je glasnogovornik organizacije.

SRUŠILI IM LETJELICU SAD prijeti: Moguće su nove financijske sankcije Iranu

Američke vlasti zabranile su u četvrtak letenje američkim kompanijama iznad zračnog prostora u Hormuškom tjesnacu i Omanskom zaljevu koji nadzire Iran. 

I neke druge međunarodne zrakoplovne kompanije poduzimaju slične mjere opreza.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 23.06.2019.

    ak nebi bilo amerike več davno bi bilo sranja na zemlji..a ostali kako hočete...

  • Fahri Musliu Junior 23.06.2019.

    Tko je iole normalan i racionalno razmišlja taj je na strani Amerike koja je božja produžena ruka na planeti zemlji. Zamislite danas svijet ebz Amerike, vladali bi razne psihopate i masovne ubojice tipa Milošević, Staljin, Čaušesku, Idi Amin itd. Iran je sjeme zla jer oni godinama več podržavaju, pomažu i naoružavaju razne terorističke organizacije poput Hamasa i Hezbollaha. Da je Iran uredna i slobodna zemlja ne bi 25 miliona Iranaca živjelo u zermljama zapada, pretežno u Americi i Britaniji. Sam pogled na listu naroda koji podržavaju Iran je dovoljan da se svhati o čemu se radi: rusi, srbi, turci, sjevero korejci, venecuelanci, kubanci, nigerijci i palestinci! Neš ti naprednih naroda, hahahaha

  • Tiranosaurus 22.06.2019.

    Nema se m..a napasti Iran..bila bi to globalna katastrofa za amere..nije ovo Iraq..Vietnam je dječija pjesmica....naprijed Iran..pravda je na vašoj strani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare