Obavijesti

News

Komentari 4

SAD prijeti: Moguće su nove financijske sankcije Iranu

SAD prijeti: Moguće su nove financijske sankcije Iranu
1

Trumpova administracija je prije godinu dana vratila sankcije Iranu zbog njegova nuklearnog programa, a u travnju je uvrstila Čuvare revolucije na svoju crnu listu "inozemnih terorističkih organizacija"

VIDEO

Međunarodna skupina za financijsko djelovanje (FATF) kojom predsjedaju Sjedinjene Države, zatražit će od Irana da donese mjere za suzbijanje pranja novca za što će mu odrediti vremenski rok, a najposlije i sankcije ne bude li ga poštovao, rekao je u petak dužnosnik Trumpove administracije.

U jednoj od jutarnjih objava na Twitteru o krizi između Teherana i Washingtona pošto je Iran u četvrtak srušio američku bespilotnu letjelicu, predsjednik Trump je u petak rekao: "Sankcije bole i još su neke dodane tijekom noći".

Ministar financija Steven Mnuchin je takvo pooštravanje financijskog nadzora nad Iranom najavio u govoru koji je u petak održao na Floridi u prigodi plenarnog zasjedanja FATF-a.

Detalji sukoba Amerike i Irana: Trump poslao poruku o napadu
Detalji sukoba Amerike i Irana: Trump poslao poruku o napadu

"FATF je reagirao na namjerno odbijanje Irana da ukloni nedostatke što se tiče pranja novca i financiranja terorizma zatraživši jači nadzor nad poslovnicama i podružnicama financijskih ustanova koje imaju sjedište u Iranu", rekao je ministar financija Donalda Trumpa.

Dodao je da je FATF pozvao na "ponovno uvođenje novih mjera ako Iran ne pokaže napredak".

FATF je još u veljači rekao da "ako Iran do lipnja 2019. ne donese ostale zakone u skladu sa standardima GAFI-ja, zatražit će jačanje kontrole" financijskih ustanova.

Trump naredio udar na Iran pa otkazao: Avioni već bili u zraku
Trump naredio udar na Iran pa otkazao: Avioni već bili u zraku

Čelnik Trumpove administracije je rekao za AFP da će u petak obznaniti vremenski rok za prilagodbu iranskih financijskih sustava.

Zadaća FATF-a, koji ima 38 zemalja članica, je ozdraviti međunarodni financijski sustav potičući donošenje zakona o suzbijanju pranja novca i financiranja terorizma.

Trumpova administracija je prije godinu dana vratila sankcije Iranu zbog njegova nuklearnog programa, a u travnju je uvrstila Čuvare revolucije, ideološku vojsku iranskog režima, na svoju crnu listu "inozemnih terorističkih organizacija".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda