To je to što me zanima!

'Svaku večer za Ivu palim svijeću, a na grob ne idem'

Ivu Pukanića i Niku Franjića ubila je prije točno godinu dana bomba postavljena na Nacionalovu parkiralištu. Mirjana mužu još nije bila na grobu
Vidi originalni članak

Sara Pukanić (18), kći ubijenog Ive Pukanića i Mirjane Jusuf Pukanić, s majkom se od očeve smrti, 23. listopada 2008. godine, susrela dva puta. Mirjana kaže kako susreti nisu bili ugodni, ali se nisu ni svađale. Sara je bila vezana za oca. Mirjana je, pak, bila usred brakorazvodne parnice.
- Žao mi što su ubili Ivu. Svaku večer za njega zapalim svijeću, ali još nisam pronašla snagu otići na grob - kaže Mirjana.
Istraga o ubojstvu Ive Pukanića, uz kojeg su ubili i njegova suradnika Niku Franjića, još je u tijeku. Državno odvjetništvo mora do 29. listopada podići optužnicu protiv osumnjičenika za sudioništvo u ubojstvu - Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija i Slobadana Đurovića. U Srbiji pripremaju optužnicu protiv Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam i Željka Milovanovića zvanog Gavra. Sumnjaju da je Sreten Jocić naručio i organizirao Pukanićevo ubojstvo, a Željko Milovanović najvjerojatnije postavio bombu pod automobil na parkingu u Palmotićevoj ulici u Zagrebu. Iz krugova bliskih Ivi Pukaniću često su za ubojstvo sumnjičili i kontroverznog crnogorskog poduzetnika Stanka Subotića Caneta, o kojemu je Pukanić i pisao.




IMA LI DOKAZA PROTIV JOCE I KAKO JE GAVRA MOGAO ŠETATI ZAGREBOM?
Uz istragu o ubojstvu Ive Pukanića vuku se brojne kontroverze. Tako je i godinu dana kasnije ostalo neodgovoreno kako je Željko Milovanović Gavra mogao slobodno šetati Zagrebom prije ubojstva. Već tada su ga tražili zbog ratnog zločina. Nedavno su, pak, srbijanski mediji objavili da policija protiv Joce Amsterdama nije skupila dovoljno dokaza i da će ga sud ubrzo morati pustiti iz pritvora.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • palača 24.10.2009.

    pukijeva obitelj zeli njegovu imovinu i zato im pase da se sara ne pomiri sa mamom

  • inta1 24.10.2009.

    čuj ovo...nije mu mogla otići godinu dana na grob..svašta...

  • WebSuperman 24.10.2009.

    pa otkud joj toliko svijeća...

Komentiraj...
Vidi sve komentare