To je to što me zanima!

'Sve što je od javnog interesa treba objaviti. Sve i da je dokaz ilegalan ili snimka tajnih službi'

NOVI EXPRESS Profesorica Zlata Đurđević, jedna od najboljih stručnjakinja za kazneno pravo, u velikom intervjuu za Express objašnjava goleme probleme hrvatskog pravosuđa
Vidi originalni članak

Express: Profesorice Đurđević, nedavna najava premijera Andreja Plenkovića, koji je usred mnogobrojnih afera u kojima se nalaze njegovi suradnici, najavio izmjene Zakona o kaznenom postupku i Kaznenog zakona zbog, kako je to nazvao, curenja informacija iz spisa koje čine političke probleme, izazvale su veliku buru u javnosti, od političkih stranaka i nevladinih udruga do novinarskog ceha. Iz novinarske mi se perspektive čini da je to prije svega udar na medije koji praktički svakodnevno izvještavaju o aferama vladajućih, a posredno i poruka onima koji su spremni dojaviti takve informacije. Postoji i sad kazneno djelo odavanja službene tajne, ali ono se ne odnosi na situacije u kojima postoji pretežniji javni interes?

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • nnjmkd 19.03.2023.

    Politicki podobni predsjednici sudova koji provode samovolju, zapošljavaju "svoje" ljude, mijenjaju pravilnike o unutarnjem ustrojstvu sudova, koeficijente, izmišljaju nova radna mjesta, otpuštaju nepodobne, starije ili manje lijepe ljude. I to sve uz znanje i prešutno odobravanje Ministarstva.

  • 19.03.2023.

    Pomaknuti ćemo se naprijed tek kada će stručni i odgovorni ljudi voditi sve sustave, institucije. Bez toga imamo ovo, obično stranačko podobništvo čiji su rezultati jasno vidljivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare