To je to što me zanima!

Spojili su most Cetina iznad Omiša, Plenković: Omiš je ovim mostom dobio novu vrijednost

Most je duljine 224.45 metara i izvodi se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta
Vidi originalni članak

10.15 Plenković je nakon spajanja mosta dao izjavu za medije.

- Htio bih zahvaliti Ministarstvu prometa i kolegi Butkoviću. Ovo je dobra vijest za Omiš ali i cijelu Dalmaciju. Prema informacijama, vjerujemo da će obilaznica biti dovršena do jeseni. Ovaj dio koji je ključna prometnica, osobito tijekom ljetnih mjeseci, a ovo je još jedan doprinos investicijama u cestovnom prometu - rekao je premijer Plenković. 

- Napravili smo velike iskorake - rekao je premijer.

- Što se tiče cijele dionice od Solina do Omiša ja ne bih u ovom trenutku rekao neki datum. Ideja je Vlade da to ide što dalje - dodao je.

- Vlada je odlučila investirati sredstva, znamo kakva je situacija, ovaj projekt je prekrasan, sada s ovim mostom Omiš je dobio jednu dodanu vrijednost. Ono što čujem je da su ljudi zadovoljni - rekao je Plenković.

10:08 Most iznad Omiša je spojen. Plenković sa suradnicima prošetao preko mosta.

10.00 Počeo je program u Omišu

PRATITE UŽIVO:

9.55 Sve je spremno za spajanje zadnjih centimetara mosta Cetina, varioci čekaju dolazak Plenkovića. Novinari su prošetali po mostu odakle se pruža predivan pogled na kanjon Cetine i sami Omiš.

Most Cetina spojit će se u četvrtak, nakon čega slijedi nastavak radova vrijednih 23.16 milijuna eura. U svečanosti spajanja mosta sudjelovat će i premijer Andrej Plenković, a potom će obići radove na II. fazi izgradnje luke Omiš. Uz predsjednika Vlade na svečanost dolazi potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

KONAČNO SPOJEN Zavirili smo ispod Omiškog mosta: Pogled oduzima dah

Most je duljine 224.45 metara i izvodi se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, pa je njegova duljina veća od vidljive konstrukcije. Most bi trebao doprinijeti prometnom rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi. Prvi dio dionice Spojna cesta Dugi Rat (DC8) - čvor Dugi Rat - čvor Omiš dug je 2800 metara, u što je uključen i spoj na Jadransku magistralu, a izrada glavnih projekata je u tijeku.

POGLEDAJTE VELIKU GALERIJU Spojen je most u Omišu, traju zadnje pripreme za otvaranje

Tijekom ove godine planira se ishođenje građevinske dozvole, a u planu nabave za 2023. planirano je pokretanje postupka javne nabave za izgradnju i nadzor. Drugi dio dionice je od Dugog Rata prema mostu Cetina. Most je treći dio dionice, a nakon spajanja mosta slijede radovi na odvodnji u tunelima, asfaltiranje i postavljanje burobrana. Četvrti dio također je već u izgradnji, riječ je o dionici dugoj tek nešto manje od tri kilometra, odnosno o spoju ceste na državnu cestu DC8.

Ugovorni rok završetka svih građevinskih radova je 30. lipnja ove godine, a u Hrvatskim cestama očekuju da će dionica biti u prometu najesen ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • gliva 09.03.2023.

    Živio nam AP vođa i učitelj Rvatskog naroda!

  • gojko ercegovac 09.03.2023.

    Plenki!! Naj srati….

  • mrTrobec 09.03.2023.

    Naravno, još love u đepove zločinačke org.

Komentiraj...
Vidi sve komentare