Obavijesti

News

Komentari 100

Spojili su most Cetina iznad Omiša, Plenković: Omiš je ovim mostom dobio novu vrijednost

Spojili su most Cetina iznad Omiša, Plenković: Omiš je ovim mostom dobio novu vrijednost
4

Most je duljine 224.45 metara i izvodi se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta

VIDEO

10.15 Plenković je nakon spajanja mosta dao izjavu za medije.

- Htio bih zahvaliti Ministarstvu prometa i kolegi Butkoviću. Ovo je dobra vijest za Omiš ali i cijelu Dalmaciju. Prema informacijama, vjerujemo da će obilaznica biti dovršena do jeseni. Ovaj dio koji je ključna prometnica, osobito tijekom ljetnih mjeseci, a ovo je još jedan doprinos investicijama u cestovnom prometu - rekao je premijer Plenković. 

- Napravili smo velike iskorake - rekao je premijer.

- Što se tiče cijele dionice od Solina do Omiša ja ne bih u ovom trenutku rekao neki datum. Ideja je Vlade da to ide što dalje - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vlada je odlučila investirati sredstva, znamo kakva je situacija, ovaj projekt je prekrasan, sada s ovim mostom Omiš je dobio jednu dodanu vrijednost. Ono što čujem je da su ljudi zadovoljni - rekao je Plenković.

10:08 Most iznad Omiša je spojen. Plenković sa suradnicima prošetao preko mosta.

Svečanost spajanja mosta preko Cetine na obilaznici Omiša Svečanost spajanja mosta preko Cetine na obilaznici Omiša Svečanost spajanja mosta preko Cetine na obilaznici Omiša

10.00 Počeo je program u Omišu

PRATITE UŽIVO:

9.55 Sve je spremno za spajanje zadnjih centimetara mosta Cetina, varioci čekaju dolazak Plenkovića. Novinari su prošetali po mostu odakle se pruža predivan pogled na kanjon Cetine i sami Omiš.

Most Cetina spojit će se u četvrtak, nakon čega slijedi nastavak radova vrijednih 23.16 milijuna eura. U svečanosti spajanja mosta sudjelovat će i premijer Andrej Plenković, a potom će obići radove na II. fazi izgradnje luke Omiš. Uz predsjednika Vlade na svečanost dolazi potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Zavirili smo ispod Omiškog mosta: Pogled oduzima dah
Zavirili smo ispod Omiškog mosta: Pogled oduzima dah

Most je duljine 224.45 metara i izvodi se u sklopu projekta izgradnje obilaznice Omiša. Nadsvođuje Cetinu čeličnim lukom čiji su krajevi učvršćeni u tunelima s obje strane mosta, pa je njegova duljina veća od vidljive konstrukcije. Most bi trebao doprinijeti prometnom rasterećenje gradske jezgre Omiša i smanjenju gužvi. Prvi dio dionice Spojna cesta Dugi Rat (DC8) - čvor Dugi Rat - čvor Omiš dug je 2800 metara, u što je uključen i spoj na Jadransku magistralu, a izrada glavnih projekata je u tijeku.

Pogled iz zraka: Spojen most u Omišu, traju zadnje pripreme za svečano otvorenje
Spojen je most u Omišu, traju zadnje pripreme za otvaranje
Spojen je most u Omišu, traju zadnje pripreme za otvaranje

Tijekom ove godine planira se ishođenje građevinske dozvole, a u planu nabave za 2023. planirano je pokretanje postupka javne nabave za izgradnju i nadzor. Drugi dio dionice je od Dugog Rata prema mostu Cetina. Most je treći dio dionice, a nakon spajanja mosta slijede radovi na odvodnji u tunelima, asfaltiranje i postavljanje burobrana. Četvrti dio također je već u izgradnji, riječ je o dionici dugoj tek nešto manje od tri kilometra, odnosno o spoju ceste na državnu cestu DC8.

Ugovorni rok završetka svih građevinskih radova je 30. lipnja ove godine, a u Hrvatskim cestama očekuju da će dionica biti u prometu najesen ove godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a