To je to što me zanima!

Svećenik vjernike dočekuje sa svastikom na rukavu

Angelo Idi (51) ponosan je na svoja desničarska uvjerenja. Iako njega ne zabrinjava svastika koju nosi na mišici lijeve ruke, vjernici su šokirani
Vidi originalni članak

Svećenik fašist Angelo Idi (51) dočekao je  vjernike prije mise pred crkvom u gradu Vigevano na sjeveru Italije. Iako ga ne zabrinjava svastika koju nosi na mišici lijeve ruke, vjernici su šokirani. Ponosan je, kaže, na svoja desničarska uvjerenja.
- Ljudi se ne bi trebali zabrinjavati mojim političkim stavovima nego  time koliko sam dobar svećenik. Sa sjevera Italije potječe i bivši diktator Benito Mussolini, a u toj pokrajini već su nekoliko puta svećenici osramotili Katoličku crkvu, piše Austria.news. Prošlog je mjeseca svećenik Giulio Tam visoko uzdignutom desnom rukom pozdravio mlade na skupu ekstremno desničarske stranke Forza Nuova. Pravdao se kako je zapravo blagoslivljao svoje stado.
- Mladi članovi stranke htjeli su da ih blagoslovim. Uvijek sam tu za njih - negirao je tad hitlerovski pozdrav. Svećenik je inače član bratovštine Svetog Pija, koja je nedavno izazvala niz kontroverzi niječući Holokaust, a Mussolinija smatra mučenikom.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • hulk10 28.04.2009.

    Ovi koji su negativno ocijenili komentare su vjerovatno istomišljenici ovog nazovi svećenika

  • palača 28.04.2009.

    treba ga potjerat iz crkve,,strasno

  • skolic3 28.04.2009.

    svatko će biti plačen po djelima svojim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare