To je to što me zanima!

Svećenikova kobna ljubav: Rafaj me zaveo nakon mise

Srećko Uzelac se požalio sucu da mu je muka. Iz prostorije do potom se čulo glasno povraćanje. Sudac je stoga naredio stanku od deset minuta
Vidi originalni članak

Netom prije okončanja ročišta u utorak sudac Županijskoga suda u Karlovcu Ante Ujević izbacio je iz sudnice Srećka Uzelca (33), okrivljenog za teško ubojstvo svećenika Josipa Rafaja (41) u Generalskome Stolu. Uzelac je raspravljao sa svjedokinjom Evicom Krešić (28), svojom nekadašnjom djevojkom i ljubavnicom pokojnog svećenika Rafaja. Na početku rasprave Uzelac je odbacio optužnicu i porekao da je ubio svećenika. U jednom trenutku mu je pozlilo pa je izašao iz sudnice. Čak je i plakao. Evica je u svome iskazu u cjelosti ostala pri onome što je više puta rekla tijekom istrage. Taj iskaz sudac je djelomično čitao izbjegavajući pojedinosti iz ljubavnog trokuta.
Uzelac je prije dvaput priznao ubojstvo. Zatim se 24. lipnja predomislio. Govorio je kako je sreo Evicu 15. ožujka i da ga je zamolila da je povede u Zagreb. Usput su skrenuli u Generalski Stol. Otišla je k župniku, ali se brzo vratila. Parkirali su pred poštom pa je Evica opet otišla k župniku. Uskoro se vratila rekavši Uzelcu da se posvađala sa župnikom. Nastavili su put, a Evica je na mostu preko Save iz auta u vodu bacila “neki crni pištolj i koru od banane”.

'LJUBAV IZMEĐU MENE I RAFAJA POČELA JE NAKON MISE'
Evica Krešić upoznala je Rafaja prije osam godina na misi u Grabešiću, kraj Korenice. Kod velečasnog Rafaja išla je na vjeronauk. U istrazi je navela kako su se sprijateljili, a potom je Rafaj dolazio k njezinoj obitelji. Nakon jedne mise u Bijelom Polju, rekla je u istrazi, odveo ju je na kavu. Počela je njihova ljubavna veza. Viđali su se vikendima, a pred roditeljima ju je pokrivala prijateljica Maja. Nakon dvije godine u Korenici se počelo govorkati o zabranjenoj ljubavi. Govorilo se da vlč. Rafaj ljubuje i s drugim ženama. Od tada, navodi Evica, svaki dan je govorio drugačije. Jednom da njihova veza nema budućnost, drugi put da želi dijete s njom. Prekinuli su. Slao joj je SMS poruke, tražio sastanak. Kad je odbila, nazvao je njezinu majku te rekao da se Evica nedolično ponaša i zavodi ga. Evica je majci to priznala poslije, kad je Rafaj bio premješten u Generalski Stol.
Srećka je upoznala 2006. u Udbini, Odmah mu je ispričala sve o vezi s Rafajem. U početku mu je, kaže Evica, bila draga njezina iskrenost, ali je nakon nekog vremena govorio da ju je Rafaj iskoristio.
Evica tvrdi kako je Srećko postajao opsjednut njime. Počele su njihove česte svađe i njegovo nasilništvo. U iskazu je rekla kako je Srećko govorio da se ne može smiriti dok ga ne ubije. Nije smatrala da su to stvarne prijetnje pa ih nije prijavila nikome. U istrazi je navodno rekla kako se Uzelcu “nije dizao”.
Još prije nego što su uistinu prekinuli ljubavnu vezu, Evica je nazvala župnika da mu se požali. Petnaestak dana prije ubojstva Evica i Srećko nisu bili više skupa. Počela je razmjenjivati poruke sa župnikom.
“Čuvaj se, anđele”, bila je posljednja poruka koju mu je napisala.

JOSIP JE IMAO DOSTA ORUŽJA U KUĆI
Prema iskazu Stjepana Rafaja, župnikova brata, ljubavna veza trajala je oko dvije godine. Pokojni Josip mu je pričao da je htio izići iz te veze, ali da ona to nije prihvaćala. Znao je da Josip ima pištolj, za koji nije imao dozvolu,  škorpion i lovačku pušku.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • mercedes 10.09.2008.

    a dije sada DON KACUNKO,nista ne komentira kad se popovi kurbaju,a kada je SEVERINA obuckla majicu sa likom Majke Bozje onda je napravi hajku i bija je u sve dnevne novine sedmicu dana. svi su oni isti zalosno da takvi ljudi prestavljaju Boga.

  • dvlase 10.09.2008.

    Gadi mi se,jadnu djecu maltretiraju sa vjeronaukom,moraju redovito ići na mise,jer im se to ubraja u prosjek ocjene,a oni svi počev od svećenika,pa do vjernika,svi se nedolično ponašaju,gade mi se,svi su oni jedna velika kurva,kao i politika!

  • persida 10.09.2008.

    ma ti si kurva koja je sve to i izrežirala!.. htjela si osvetu svećeniku što te nije htio oženit pa si navela ovog glupana da ga ubije.. tebi treba sudit

Komentiraj...
Vidi sve komentare