To je to što me zanima!

Švedska i Finska će sutra zajedno predati zahtjev za članstvom u NATO savezu

Iako su Finska i Švedska povijesno neutralne, ruska invazija na Ukrajinu je stubokom promijenila javno mnijenje prema pridruživanju vojnom savezu
Vidi originalni članak

Švedska i Finska će u srijedu zajedno predati svoje zahtjeve za članstvom u NATO savezu, rekla je u utorak švedska premijerka Magdalena Andersson.

"U Švedskoj i Finskoj slažemo se da ruku pod ruku prođemo cijeli ovaj proces, a sutra ćemo podnijeti zahtjeve", rekla je Andersson na zajedničkoj konferenciji s finskim predsjednikom Saulijem Niinistom u švedskoj metropoli.

Finski parlament izjasnio se u utorak za priključivanje NATO-u s golemom većinom od više od 95 posto glasova, čime je omogućeno da Helsinki pošalje u sjedište Sjevernoatlantskog saveza formalni zahtjev za članstvo.

POVIJESNA ODLUKA Biden prima švedsku premijerku i finskog predsjednika: 'Govorit ćemo o kandidaturama za NATO'

Isti dan švedska ministrica vanjskih poslova Ann Linde potpisala je zahtjev svoje zemlje za članstvo u NATO-u.

Iako su Finska i Švedska povijesno neutralne, ruska invazija na Ukrajinu je stubokom promijenila javno mnijenje prema pridruživanju vojnom savezu.

S izuzetkom Ankare, ostale članice NATO-a podržavaju kandidaturu te dvije zemlje.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • Usora1 17.05.2022.

    Sretno im, umjesto mirnog okruzenja izabrali biti geopoliticko topovsko meso i raketni cilj? Amerima zbilja treba skinuti kapu, od evrope su uspjeli napraviti zapadni bliski istok i jos uz to debelo profitirati, eu u je vazal usa i nema polit-tikve koja to uvidja!

  • Noris 17.05.2022.

    Naivne budale

  • blatan sokak 17.05.2022.

    Koliko vidim Rusi napreduju a Ukrajina pobijeđuje. Tko tu koga? Pao azovstal što je sljedeće.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare