To je to što me zanima!

Švedska nam ponudila Gripene

Ministarstvo obrane objavilo je kako su stigle četiri ponude za avione, osim Švedske koja nam je ponudila 12 novih Gripena, dobili smo ponude od SAD-a, Francuske i Izraela
Vidi originalni članak

Predstavnici Švedske agencije za opremanje obrambenog sektora (FMV), državne agencije pri Ministarstvu obrane Kraljevine Švedske, i predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj, zajedno su predali ponudu švedske Vlade za nabavu 12 novih Gripena C/D Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona.

POGLEDAJTE VIDEO: Avioni bi koštali 6,8 milijardi kuna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz ponudu, Saab je priložio i poseban paket strateške suradnje koji će dodatno ojačati hrvatsku obrambenu industriju te doprinijeti sigurnosti svih građana Republike Hrvatske kroz dugoročno partnerstvo sa strateškim sektorima.

- Švedska i Saab nude cjelovito te dugoročno rješenje za hrvatsku domovinsku sigurnost koje će osigurati zaštitu svih građana i granica Republike Hrvatske u nadolazećim desetljećima. Ako Hrvatska odabere Gripen, Saab je spreman prenijeti svo raspoloživo znanje i tehnologiju te uspostaviti regionalni zrakoplovni centar u Hrvatskoj. Time bi se razvila dugoročna suradnja s lokalnom obrambenom industrijom, ali i akademskom zajednicom, što bi u konačnici rezultiralo otvaranjem i do 500 novih visokotehnoloških radnih mjesta - naglasio je Jonas Hjelm, stariji potpredsjednik i voditelj poslovnog područja aeronautike u Saabu.

Usporedba: Gripen vs. F16

Gripen C/D je moderan i dokazan višenamjenski borbeni zrakoplov koji koristi najnoviju tehnologiju te raspolaže širokim spektrom djelovanja koji uključuje djelovanja u zraku, na tlu te izviđačke misije.

Zrakoplov je u borbenom sastavu zračnih snaga Švedske, Mađarske, Češke, Južnoafričke Republike i Tajlanda.

Pogledajte video: Gripen u akciji

Gripen borbeni avioni u sastavu čeških i mađarskih zračnih snaga redovito sudjeluju u NATO operacijama i vježbama te na taj način dokazuju svoju punu interoperabilnost s NATO savezom.

Ministarstvo: Ponude poslali i SAD, Izrael te Francuska

Ministarstvo obrane objavilo je kako su stigle četiri ponude za avione, osim Švedske, dobili smo ponude od SAD-a, Francuske i Izraela. S današnjim danom završila je faza dostave ponuda i kreće proces evaluacije koji će trajati do kraja 2020. godine.

Idi na 24sata

Komentari 151

  • laky03348 09.09.2020.

    mi jedino možemo kupiti plastične igračke avione,,pa će se Plenković,Jandroković,Bačić,Marić,igrati njima u saboru,,mogu i ispred sabora,,držati će ih u rukama,,brncati kao bumbari i glumiti da avione lete kao pravi,,eto to mi možemo kupiti,,jer nememo novca ni za kikiriki a kamoli avione.Ovo je hebačka muljaža i mazanje oći narodu,jer kako da kupe avione,,a narodu budu rezali plaće.

  • laky03348 09.09.2020.

    evo ja bi volio da mi netko,,bilo tko objasni,jer sam ja glup,,sa kojim novcem će RH kupiti avione?država koja je dužna koliko ni sama ne vrijedi,država gdje je industrija,poljoprivreda,sve propalo,,a narod bježi van kao da ga se tjera,,jer nema novca za život,,država u kojoj ima 300.000 blokiranih, a slijedi daljnja blokada građana,,država koja ima državni aparat veći od svih država eu,,znaći ponovo--SA KOJIM NOVCEM ČEMO AVIONE KUPITI??????????????'zar će nas domoljubi zadužiti do te mjere da nečemo moći vračati kredite,da čemo biti bokčija i najsiromašnija država EU JOŠ 100 godina??????'

  • Benty_Marry 09.09.2020.

    Opet će se odlučiti za Izrealske kante!....nema novaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare