To je to što me zanima!

Švedska potvrdila sabotažu: Na plinovodima Sjevernog toka su pronađeni tragovi eksploziva!

Prema ruskom ministarstvu obrane, predstavnici britanske mornarice, bazirane u ukrajinskom gradu Očakovu, sudjelovali su u potkopavanju plinovoda.
Vidi originalni članak

Istraga incidenta na plinovodima Sjeverni tok i Sjeverni tok 2 potvrdila je da je riječ o sabotaži, objavila je švedska sigurnosna služba.

"Ova istraga pokazuje da su cjevovodi bili podvrgnuti gruboj sabotaži", stoji u priopćenju za javnost, javlja ruska RIA.

Odjel je istaknuo da naporno rade na istrazi eksplozija u Baltičkom moru. Stručnjaci su pažljivo dokumentirali značajna oštećenja plinovoda.

DEZERTIRAO I POBJEGAO U ŠPANJOLSKU Ruski vojnik čiji odred sumnjiče za najgore zločine: Kralo se, a čuo sam za ubojstva i silovanja

Vlasti Švedske, Njemačke i Danske izjavile su da bi sabotaža mogla postati uzrok izvanrednog stanja. Kremlj je incident nazvao činom međunarodnog terorizma, a Ured glavnog tužitelja pokrenuo je odgovarajući kazneni postupak. Prema ruskom ministarstvu obrane, predstavnici britanske mornarice, bazirane u ukrajinskom gradu Očakovu, sudjelovali su u potkopavanju cjevovoda.

ISKAZALI OZBILJNU ZABRINUTOST IAEA pozvala Rusiju da se povuče iz elektrane Zaporižja

Britanija je te tvrdnje proglasila apsurdnima i odbacuju povezanost s eksplozijama.

- Analize pokazuju ostatke eksploziva na nekoliko pronađenih stranih predmeta - rekao je tužitelj Mats Ljungkvist, koji istražuje eksplozije.

RUSI POGODILI INFRASTRUKTURU Zelenski: Više od 10 milijuna Ukrajinaca ostalo je bez struje

Tužitelj je dodao da bi preliminarna istraga mogla pokazati može li se netko sumnjičiti za počinjenje kaznenog djela.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 16

  • nexus6 18.11.2022.

    Rusofili. Cjeli zapad bori se sa energetskom krizom. Rusiji su uvedene sankcije na PLIN. HALO. Sada je "Britaniji" kao u interesu sabotira plin. Lolllll … Rusija spaljuje plin radije nego da ga proda. Leyen: Zbog plinskih ucjena iz Rusije, EU se okreće Izraelu… Onda su Rusofili zamotali čokoladu u omot...

  • tamodaleko11 18.11.2022.

    Sam Biden je rekao prije vise od pola godine cim prva kolicina plina krene ti plinovodom da ce plinovod prestat radit...

  • Saveznik 18.11.2022.

    Sasvim je jasno da su za sabotažu krivi Rusi, kojima je jedino u interesu naštetiti Europskoj uniji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare