Obavijesti

News

Komentari 157

Kijevu prijeti potpuni mrak. Pada podrška Putinu u Rusiji

Kijevu prijeti potpuni mrak. Pada podrška Putinu u Rusiji
2

Ukrajina bi mogla dobiti zatraženi pristup lokaciji u pograničnom području na jugoistoku Poljske, gdje je u utorak pala raketa, pri čemu su dvije osobe poginule

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:24

Ukrajina će proizvoditi oružje zajedno s najmanje 6 zemalja NATO-a

Poljska, Češka, Francuska, Danska i druge zemlje NATO-a proizvodit će i razvijati teško naoružanje i drugu vojnu opremu zajedno s Ukrajinom, izjavila je glavna ukrajinska obrambena tvrtka Ukroboronprom.

22:03

Ukrajinka prvi put u Vukovaru: 'Ovaj grad je pokazao da će dobro uvijek pobijediti zlo...'

Vukovar. Šest godina sam studirala hrvatski jezik, književnost i povijest na Kijevskom sveučilištu, išla sam na studentske razmjene u Hrvatsku, putovala po cijeloj zemlji... Gdje god sam bila u Hrvatskoj ili se bavila bilo čim hrvatskim, uvijek bi mi iskakala riječ Vukovar. Napisala sam i dva diplomska rada o problemu silovanih žena tijekom Domovinskog rata. Opet - Vukovar. Znala sam samo da je to gradić na istoku Hrvatske, razoren, prepun tuge, boli, stradavanja... No nikad nisam uspjela posjetiti taj grad toliko voljen od Hrvata.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21.04

Američko izvješće: Stotine u Hersonu su nestale tijekom ruske okupacije

Stotine ljudi su zatočene ili nestale u južnoj regiji Herson dok je bila pod ruskom okupacijom, stoji u izvješću istraživača sa Sveučilišta Yale.

- Rusija mora zaustaviti ove operacije i povući svoje snage kako bi okončala bespotrebni rat u kojem ne može i neće pobijediti - bez obzira koliko prezrena i očajna bila njena taktika - rekla je administracija američkog predsjednika Joea Bidena.

Izvješće dokumentira pritvaranja i nestanke 226 osoba u Hersonu između ožujka i listopada, od kojih je četvrtina navodno bila mučena, a pet ih je umrlo.

20:23

Varšava Rusiji ne da vize za sudjelovanje na sastanku OESS-a

Varšava ruskom izaslanstvu neće odobriti vize za sudjelovanje na sastanku Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u prosincu, potvrdio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Lukasz Jasina.

Odluka je donesena nekoliko dana nakon pada projektila u Poljskoj, nedaleko granice s Ukrajinom.

20:13

Struja vraćena gotovo u cijeloj Ukrajini

Struja je obnovljena gotovo u cijeloj Ukrajini nakon što je više od 10 milijuna potrošača isključeno jučer, potvrdio je Oleksandr Kharchenko, direktor Centra za istraživanje energetske industrije.

- Možda je 300 potrošača još uvijek izvan mreže, ali većina njih je blizu prve crte. Situacija je svakim satom sve bolja - rekao je.

Istaknuo je da se nada kako mogu imati barem 10 do 12 dana pauze kako bi vratili održivost mreže.

Komentari 157