To je to što me zanima!

Sveti Duh o skandalu s tijelima na podu mrtvačnice: Utvrdili smo propuste, podijelili otkaze

Ravnateljica bolnice je donijela Odluku o razrješenju Pročelnika Zavoda s dužnosti te Odluku o pokretanju procedure izvanrednog otkaza ugovora o radu za Pročelnika Zavoda i pomoćnika obducenta, kažu iz KB Sveti Duh
Vidi originalni članak

Iz Kliničke bolnice Sveti Duh u srijedu su se oglasili o skandaloznom slučaju s tijelima na podu mrtvačnice te su izvijestili da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor bolnice Sveti Duh utvrdilo propuste u postupanju prema tijelima preminulih pacijenata. 

U priopćenju se navodi da je ravnateljica Ana-Maria Šimundić je donijela Odluku o razrješenju Pročelnika Zavoda s dužnosti te Odluku o pokretanju procedure izvanrednog otkaza ugovora o radu za Pročelnika Zavoda i pomoćnika obducenta.

ČUDE JU IZJAVE IZ GRADA Nina Obuljen Koržinek o KB Sveti Duh: Pristojno je ispričati se i potražiti odgovornost

Priopćenje prenosimo u nastavku

Uprava Kliničke bolnice Sveti Duh, zgrožena javno objavljenim snimkama preminulih pacijenata na podu mrtvačnice Zavoda za patologiju KBSD, pokrenula je proceduru unutarnjeg nadzora zbog povrede dostojanstva preminulih, remećenja mira pokojnika i uznemiravanja njihovih obitelji te uništavanja reputacije bolnice. Događaj koji je potresao javnost Uprava KBSD prijavila je Policijskoj upravi i DORH-u.

Istraga Povjerenstva za unutarnji nadzor Bolnice ukazala je na nesukladnost u izjavama odgovornih osoba - pročelnika Zavoda za patologiju i citologiju te pomoćnika glavnog obducenta, koji su prvotno izjavili da se „Pravilnik o postupku s umirućim i umrlim bolesnicima te o postupku obdukcije“ poštivao, a potom da se tijekom unatrag više od dva desetljeća „znalo događati da broj pokojnika premaši kapacitet mrtvačnice te da se pokojnici u nedostatku raspoloživih mjesta nažalost polažu na pod“.

UZNEMIRUJUĆE IZ SVETOG DUHA Belina o tijelima mrtvih na podu mrtvačnice: Zastrašujuće je, bez obzira je li montirano ili stvarno

Na tragu nepoštivanja Pravilnika koji su se evidentno povremeno događali, a o čemu Uprava KBSD nije imala saznanja, Ravnateljica Kliničke bolnice „Sveti Duh“, prof.dr.sc. Ana-Maria Šimundić je donijela Odluku o razrješenju Pročelnika Zavoda s dužnosti te Odluku o pokretanju procedure izvanrednog otkaza ugovora o radu za Pročelnika Zavoda i pomoćnika obducenta. Odluka će se provesti poštujući proceduru koju propisuju Zakon o radu, Kolektivni ugovor i Pravilniku o radu bolnice.

U ime bolnice i svih njenih djelatnika, Uprava KBSD se ispričava obiteljima pokojnika čije je dostojanstvo, na ovaj način povrijeđeno. Uprava KBSD je poduzela sve mjere kako se takvo što više nikada ne bi ponovilo.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • 19.05.2023.

    Interesantno je kak se ekspresno rješavaju zviždača kak I to da se podmeće od opozicija. Ovi u Sisku traže onoga koji je one 2 starije žene slikal, umjesto da stepu iz gaća one koji su to napravili kak I šefa hitnog prijema. Pa izgovaranja, nismo znali, je dobili smo pismo ali, nismo znali dabjebtak ozbiljno, ma, užžžaaas.

  • yocko 18.05.2023.

    Ovo nije ništa,u Koprivnici na patalogiji su napravili obdukciju na usmrčenoj ženi,i kući obiteljima su poslali nalaz koji se je poklapao sa nalazom od smrtozornika,ali kada je isti dopis došao u dorh onda je vraćen nazad na patalogiju neka to oni malo bolje sakriju jer treba izvuči čovjeka koji je to djelo napravio,i da obitelj je za dva mj.dobila drugi dopis iz patalogije,da oni nisu možda dobro vidjeli da su zato preinačili nalaz tako da obitelj ima dva nalaza krivog i pravog,i na to se obitelj žalila  ali im je sve odbijeno u Bjelovaru i Koprivnici u policiji i dorhu,samo da bi sve sakrili što se desilo.

  • ante018 18.05.2023.

    I opet oni najbitniji prosli neokrznuto

Komentiraj...
Vidi sve komentare