To je to što me zanima!

Svi apsurdi neradnih nedjelja: Po kruh se ide na benzinsku, a jutarnja kava pije se u pekari

Vlasnici pekara doskočili su Vladinom zakonu tako da “neradnim nedjeljama” uredno rade, ali ne kao pekare već kao ugostiteljski lokali.
Vidi originalni članak

Vladin Zakon o neradnim nedjeljama prouzročio je nevjerojatne paradokse. Nepromišljene i nepotrebne odluke podsjećaju na djelovanje stožera u doba pandemije, kad se bez propusnica nije moglo prijeći u drugu županiju. I sada svjedočimo sličnim besmislicama. Mnogi pronalaze i rupe u zakonu, pa su se dosjetili kako da rade i onim nedjeljama kad bi trebali biti zatvoreni. Neke su pekarnice i ove nedjelje radile, ali nisu prodavale- kruh! Dakle, nisu obavljali svoju glavnu djelatnost. Vlasnici pekarnica doskočili su Vladinom zakonu tako da “neradnim nedjeljama” uredno rade, ali ne kao pekarnice, već kao ugostiteljski objekti. Danas gotovo da nema pekarnice koje ne prodaju kavu, pa su i ranije registrirane i za ugostiteljsku djelatnost.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 6

  • samocenzura 23.01.2024.

    to je fora maloga plenka,krcanin a ide nas zigosati.

  • melin51 23.01.2024.

    Nisu samo neradne nedjelje apsurdi. Cijela Hrvatska vlada je apsurd a najveći apsurd što još u Hrvatskoj žive Hrvati.

  • aciviij 22.01.2024.

    Pan-Pek se "dosjetio" da može raditi kao kafić i samo nekoliko poslovnica je tako radilo i novinari odmah objavljuju da su prodavačice u pekarnicama postale konobarice.. Hoće će nekoliko prodanih kava penzićima napraviti dovoljno prometa za pokrivanje troškova rada "nedjeljnog Pan-Pek kafića"? 

Komentiraj...
Vidi sve komentare