To je to što me zanima!

Svi su plakali: Curica je nosila očevu kacigu na sprovodu...

Charlotte bi trebala znati da je njezin otac nesebičan i poseban čovjek, koji je otišao samo zato što je bio heroj, rekao je šef vatrogasca koji je tragično preminuo u požaru u Australiji
Vidi originalni članak

Pogreb australskog dobrovoljnog vatrogasca Andrewa O'Dwyera (36) u ponedjeljak je rasplakao mnoge. O'Dwyer je bio dobrovoljni vatrogasac koji je gasio požare u Australiji od samih njihovih početaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umro je od posljedica ozlijeda kad se njegov vatrogasni kamion zabio u drvo usred vatre i prevrnuo u jarak dok su kretali na zgarište velikog požara jugozapadno od Sydneya.

Andrew O'Dwyer (36) poginuo je zajedno sa svojim kolegom Geoffreyjem Keatonom (32) koji je isto bio otac malog dječaka.

Ostao upamćen kao nesebičan otac s velikom ljubavi prema svojoj brigadi.

AUSTRALIJA I DALJE GORI Požari ubili 18 ljudi i milijune životinja, uhitili 24 piromana

Njegov je otac rekao da je njegov sin bio divan i dobar mladić koji je pronašao drugu obitelj kad se pridružio Ruralnoj vatrogasnoj službi (RFS), a svojim je najvećim postignućem smatrao svoju 19-mjesečnu kćer Charlotte.

Kapetan brigade, Darren Nation rekao je kako je mladi otac volio biti mentor i trener.

POGLEDAJTE VIDEO

 

- Ljubav koju je imao prema našem vatrogasnom domu bila je gusta kao i krv koja mu je tekla kroz vene - rekao je Nation, prenosi ABC News.

Posthumno mu je dodijeljena Povjerenička pohvala za izvanrednu službu i hrabrost - najviše priznanje koje se može dati vatrogascima NSW-a.

Kćerkica Charlotte dotaknula je lijes svog oca i s njim se pozdravila noseći njegovu kacigu na glavi i medalju prikovanu za haljinu.

NAKON STRAVIČNIH POŽARA Napokon pala kiša u Australiji: Vatrogasci plaču od sreće...

Charlottina hrabrost bila je dovoljna da povjerenik RFS-a Shane Fitzsimmons zaplače.

- Charlotte bi trebala znati da je njezin otac nesebičan i poseban čovjek, koji je otišao samo zato što je bio heroj - rekao je u prepunoj crkvi.

Stotine volontera RFS-a stavili su ruke na srce i pružili počasnu stražu dok su iznosili lijes O'Dwyera prema groblju. 

Dok je povorka kretala prema groblju, maorski pripadnici RFS-a izvršili su improviziranu haku u počast kolegi heroju.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 08.01.2020.

    Moje poštovanje i divljenje svim vatrogascima, HGSS-ovcima i ostalim ljudima koji izlažu svoje živote da bi spasili tuđe živote i imovinu! Tužna sam zbog ove male djevojčice, slika tjera suze na oči.

  • Symbian 07.01.2020.

    Australija je potpisala ugovor za 30 aviona F-35 - svaki po cca 120 milijuna USD a nema neku pristojnu protupožarnu flotu. Dakle kriva je i država koja neodgovorno troši novac. Zvuči poznato?

  • Zvončicaaaa 07.01.2020.

    Da se ovo u hrvatskoj desi odmah bi tražili ostavku premijera... Čudi me da je Australija tako nespremna. Nije ovo potres koji iznenadi ipak se kod njih požari događaju svake godine. Žao mi samo što uvijek stradaju nevini...

Komentiraj...
Vidi sve komentare