News

Komentari 38

Svi su plakali: Curica je nosila očevu kacigu na sprovodu...

Svi su plakali: Curica je nosila očevu kacigu na sprovodu...

Charlotte bi trebala znati da je njezin otac nesebičan i poseban čovjek, koji je otišao samo zato što je bio heroj, rekao je šef vatrogasca koji je tragično preminuo u požaru u Australiji

Pogreb australskog dobrovoljnog vatrogasca Andrewa O'Dwyera (36) u ponedjeljak je rasplakao mnoge. O'Dwyer je bio dobrovoljni vatrogasac koji je gasio požare u Australiji od samih njihovih početaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Umro je od posljedica ozlijeda kad se njegov vatrogasni kamion zabio u drvo usred vatre i prevrnuo u jarak dok su kretali na zgarište velikog požara jugozapadno od Sydneya.

Andrew O'Dwyer (36) poginuo je zajedno sa svojim kolegom Geoffreyjem Keatonom (32) koji je isto bio otac malog dječaka.

Ostao upamćen kao nesebičan otac s velikom ljubavi prema svojoj brigadi.

Njegov je otac rekao da je njegov sin bio divan i dobar mladić koji je pronašao drugu obitelj kad se pridružio Ruralnoj vatrogasnoj službi (RFS), a svojim je najvećim postignućem smatrao svoju 19-mjesečnu kćer Charlotte.

Kapetan brigade, Darren Nation rekao je kako je mladi otac volio biti mentor i trener.

POGLEDAJTE VIDEO

 

- Ljubav koju je imao prema našem vatrogasnom domu bila je gusta kao i krv koja mu je tekla kroz vene - rekao je Nation, prenosi ABC News.

Posthumno mu je dodijeljena Povjerenička pohvala za izvanrednu službu i hrabrost - najviše priznanje koje se može dati vatrogascima NSW-a.

Kćerkica Charlotte dotaknula je lijes svog oca i s njim se pozdravila noseći njegovu kacigu na glavi i medalju prikovanu za haljinu.

Charlottina hrabrost bila je dovoljna da povjerenik RFS-a Shane Fitzsimmons zaplače.

- Charlotte bi trebala znati da je njezin otac nesebičan i poseban čovjek, koji je otišao samo zato što je bio heroj - rekao je u prepunoj crkvi.

Stotine volontera RFS-a stavili su ruke na srce i pružili počasnu stražu dok su iznosili lijes O'Dwyera prema groblju. 

Dok je povorka kretala prema groblju, maorski pripadnici RFS-a izvršili su improviziranu haku u počast kolegi heroju.

Najčitaniji članci