To je to što me zanima!

Svi su šokirani: Rupa koja je progutala ovcu duboka je 40 m

Splelolozi su pronašli uginulu ovcu koja je je u subotu propala kroz jamu, a očekivali su pet ili šest metara dubine. Uzrok urušavanja je voda koja se slijeva niz zidove
Vidi originalni članak

Speleolozi iz splitskog društva “Špiljar” pronašli su uginulu ovcu koja je u subotu propala kroz jamu koja se otvorila u zemlji u Primorskom Docu kod Trogira.

Pastirica iz mjesta u subotu je bila na travnjaku s dvadesetak ovaca i koza. Odjednom se na livadi otvorio pravi bezdan. Jedna nesretna ovca je upala u rupu i nije joj više bilo ni traga ni glasa. U ponedjeljak su stigli splitski speleolozi koji su ostali u šoku. Rupa u zemlji duboka je više od 40 metara.

- Ovome se sigurno nismo nadali. Očekivali smo nekih pet, šest metara dubine, ali ovoliko sigurno ne. Jama je još i dublja od 40 metara, ali mi dalje ne možemo proći - rekao nam je vođa splitskih speleologa Tonči Rađa.

Prema njegovim riječima, niz zidove jame se slijeva voda koja je najvjerojatnije i uzrok urušavanja tla.

- Tko zna koliko je stotina tisuća godina ta voda podrivala tlo. Nije to podzemni potok nego se voda pomalo slijeva. A što se tiče opasnosti na okolnom terenu, to nitko ne može prognozirati. Može se nova jama otvoriti za deset dana ili za tisuću godina - zaključio je Rađa.

Speleolozi su špilju izmjerili, a ovčju strvinu ostavili u zemlji. Špilja je i izvana označena, o oko nje postavljena je ograda.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • srecko007 22.01.2013.

    Pa mogli su barem tu ovcu izvadit iz jame i okrenit na razanj

  • dxdy 22.01.2013.

    metaforički rečeno: ovce i ovčice uvijek nastradaju... a čobani i vukovi nikad...

  • ッi シ 22.01.2013.

    Ode i ovce i novce

Komentiraj...
Vidi sve komentare