To je to što me zanima!

Švicarska objavila: Nećemo podržati Marakešku deklaraciju

Izostanak podrške tom sporazumu u Švicarskoj značajan je jer je švicarski izaslanik u Ujedinjenim narodima Juerg Lauber jedan od dvojice glavnih pregovarača tog pakta
Vidi originalni članak

I Švicarska se pridružila sve većem broju država koje neće potpisati UN-ov globalni sporazum o migracijama u prosincu, najavila je vlada te države u srijedu. 

Švicarska vlada objavila je kako 'želi odgoditi konačnu odluku kako bi pričekala zaključke parlamentarnih rasprava'. 

Izostanak podrške tom sporazumu u Švicarskoj značajan je jer je švicarski izaslanik u Ujedinjenim narodima Juerg Lauber jedan od dvojice glavnih pregovarača tog pakta. 

PAKT O MIGRACIJAMA Nije im u interesu: I Australija odbacila 'Marakeški sporazum'

Švicarski protivnici dogovora strahuju kako bi njegovi neobavezni politički ciljevi s vremenom mogli biti interpretirani kao pravne obaveze. Među njima su nacionalistička Narodna stranka, najveći politički pokret u državi, kao i liberalni i parlamentarci desnog centra. 

Članice UN-a trebale bi se okupiti 10. i 11. prosinca u marokanskom gradu Marakešu kako bi potpisale taj sporazum. 

IZGLASALI I Češka je odbacila Marakeški sporazum o migracijama

Taj dokument kontroverzan je u mnogim zapadnim zemljama, osobito u onima na čijem su čelu konzervativne vlade. Svoje protivljenje kompaktu izrazili su Poljska, Austrija, Češka, Mađarska, Bugarska, Estonija, Izrael, Australija i Sjedinjene Države.

Kritičari Marakeške deklaracije tvrde da taj neobvezujući sporazum proglašava ekonomsku migraciju ljudskim pravom, dok zagovornici tvrde da će on popraviti međunarodno upravljanje migrantskim valovima i ojačati zaštitu ljudskih prava.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • intellectus 22.11.2018.

    Evo i u Njemačkoj vrije, na putu je jedna peticija PROTIV *UN integracions pakt* koja već sada ima ogromnu podršku. Sva vjerojatnoća je da je to definitivni udarac na angelu merkel. Kandidat za njenog nasljednika Merz je potegnuo diskusiju o definiciji emigranta pa se očekuje dublja analiza ustavne definicije.

  • KALIMERO 22.11.2018.

    Nadam se da još težimo ideji biti kao Švicarska!

  • Usora1 22.11.2018.

    bas su "zaostali" ovi svicarci....

Komentiraj...
Vidi sve komentare