To je to što me zanima!

Svijećama i mimohodom kroz Pulu odali počast Vukovaru

Puljani su počasnim mimohodom i paljenjem svijeća tiho se prisjetili Vukovara i Škrabinje te se s poštovanjem poklonili svim stradalim žrtvama rata
Vidi originalni članak

Počasnim mimohodom i paljenjem svijeća Pula se u ponedjeljak navečer, kao i cijela Hrvatska, tiho prisjećala Vukovara i Škabrnje iz ratne 1991. godine i s poštovanjem se poklonila žrtvama.

Obilježavanje 28. obljetnice pada Vukovara i tragičnih događaja koji su nakon toga uslijedili organizirala je pulska HVIDR-a pod geslom 'I u mom gradu svijetli Vukovar'.

U pulskoj koloni sjećanja i ove je godine duž Vukovarske ulice krenuo veliki broj Puljana, među kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka. 

- Četrnaesti put smo ovdje i u organizaciji HVIDR-e obilježavamo 18. studenoga paljenjem svijeća. Sjećanje je to na žrtvu Vukovara, na 261 ranjenika i civila koji su nakon pada grada odvezeni iz bolnice i pogubljeni na Ovčari, ali i na sve žrtve Vukovara i stradalnike Domovinskog rada za koje će ove noći i u Vukovarskoj ulici u Puli svijetliti naše svijeće - rekao je predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Istarske županije Zdenko Požgain.

DILJEM HRVATSKE U spomen na žrtvu Vukovara tisuće građana zapalilo svijeće

Podsjetio je da su Pula i Istra nakon okupacije Vukovara prihvatili veliki broj stradalnika iz toga grada i čitave Vukovarsko-srijemske županije

Nakon mimohoda, za sve stradale, ubijene i poginule hrvatske branitelje i nevine žrtve Vukovara služena je misa u crkvi sv. Antuna.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sadsvejasno 18.11.2019.

    Nekako mi je ovo "glupo" i neshvatljivo,izvlacit pojedinacno gradove po Hrvatskoj,sta Pula nije u HR?,pa svaki grad u Hrvatskoj bi trebao veceras za Vukovar ako nema ulicu grada Vukovara u tom gradu onda barem svijecu zapalit na svom prozoru,dok je Vukovar trpio ostatak Hrvatske se naoruzavao i radio planove obrane,hvala Istra i posebno hvala suborcima iz Istre koji su branili Velebitsko zaleđe!

  • 18.11.2019.

    Od politike izdan, od heroja spasen, od naroda nikad zaboravljen. Vukovar 91 !

  • Anarhosindikalist 18.11.2019.

    Hvala Istranima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare