To je to što me zanima!

Svjedok iz Amsterdama tvrdi: Kokain nije Sovin nego moj

Mario Sova je na suđenju za 130 g kokaina koje su mu našli u stanu predložio novog svjedoka koji bi svojim iskazom trebao potvrditi da droga nije Sovina
Vidi originalni članak

Iako je već gotovo godinu dana u pritvoru gdje čeka rasplet procesa pokrenutog nakon što mu je u stanu pronađeno oko 130 grama kokaina Mario Sova jučer je predložio svjedoka koji bi trebao srušiti optužbu. Riječ je o svjedoku koji živi u Amsterdamu, a u prosincu 2009. boravio je u stanu u Ulici Antuna Šoljana što mu ga je iznajmila Sovina supruga. Navodno se vratio u Nizozemsku i ostavio paket s kokainom i pištolj što su ih policajci tamo i pronašli, te uhitili Sovu uvjereni da je stan njegov. Obrana je nabavila izjavu Sovinog podstanara ovjerenu kod amsterdamskog javnog bilježnika, kao i ugovor o najmu stana, te avionsku kartu iz prosinca 2009. Njegovo svjedočenje očekuje se sredinom travnja. 

U Sovu je policija posumnjala nakon što je za Božić 2009. s 275 grama kokaina na autocesti uhićen Ivan Percan (27). Utvrđeno je, naime, da je upravo od Sove nabavio drogu, te ju trebao prevesti u Pulu. U pretrazi Sovinog stana pronađeno je još oko 130 grama te droge, te više od kilogram šećernog alkohola manitola.

Sovi će idući tjedan biti nastavljeno suđenje za otmicu Puljanina Dina Marinkovića. To je dogovorio zajedno s Marijom Gilgom i Daliborom Marovićem, a cilj otmice bilo je da ga se prisili da im preda 50.000 eura. Riječ je, navodno, o dijelu novca što je ukraden Anastaziju Martinčiću, koji je u Urugvaju uhićen zbog šverca dvije tone kokaina za balkanskog narkobosa Darka Šarića. Sova je lani nepravomoćno osuđen na četiri godine zbog ubojstva Roberta Marana u ožujku 2000. ispred diskoteke Aquarius na zagrebačkom Jarunu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • komentator s marsa 05.03.2011.

    bas bi bilo zalosno da jadni Sova ni kriv ni duzan zavrsi u zatvroru, a samo je iznajmi stan. bas mi ga je zao vidis po njemu da je nek dobrićina od čovjeka a sad se tu po sudovima povlači, jadni Sova.

  • superkomentar 05.03.2011.

    ne... uopce nije njegovo niti je kriv. ja sam u proslom stanu koji sam iznajmio naso raketni bacac, 10 ilegalaca i 10 kg heroina ali tek nakon god dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare