To je to što me zanima!

'Svjesni smo da s nagodbom neće baš svi biti zadovoljni...'

Ministar ističe da Agrokor, kao koncern i sva ovisna trgovačka društva, moraju biti jedan drugačiji servis hrvatskim građanima, a prvenstveno predstojećoj turističkoj sezoni...
Vidi originalni članak

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u srijedu da u procesu nagodbe u Agrokoru svi neće biti sto posto zadovoljni, no kako je namjera Agrokor osposobiti za tržišnu utakmicu i njegovu filozofiju poslovanja postaviti na jedan drugačiji način. 

"Ono što je činjenica i čega smo svjesni je da u procesu nagodbe neće svi biti sto posto zadovoljni, ali naša je namjera i intencija da Agrokor osposobimo za jednu tržišnu utakmicu, da filozofiju poslovanja Agrokora postavimo na jedan drugačiji način", rekao je Horvat odgovarajući na pitanje novinara o jučerašnjem sastanku premijera Andreja Plenkovića s prvim zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevim te izvanrednom upravom Agrokora.

AGROKOR Horvat: Premijer se ne miješa i ne utječe na proces nagodbe

Ministar ističe da Agrokor, kao koncern i sva ovisna trgovačka društva, moraju biti jedan drugačiji servis hrvatskim građanima, a prvenstveno predstojećoj turističkoj sezoni.

Kada je riječ o jučerašnjim sastancima, Horvat je kazao da oni za njega ne predstavljaju ništa novog i čudnog, kako premijer želi biti informiran te čuti drugu stranu koja sudjeluje u procesu nagodbe, a "koju u ovom trenutku vrlo dobro vodi i kanalizira izvanredna uprava".

Ističe da su svjesni činjenice da su se ti razgovori, kako se bliži rok za nagodbu, odnosno 10. srpnja, intenzivirali, no smatra da je to u potpunosti normalna stvar.

DRUGI ČOVJEK SBERBANKA Poletajev: Blizu smo dogovora i postizanja nagodbe o Agrokoru

Na upit o medijskim napisima da Sberbank misli ostati u novom Agrokoru maksimalno tri-četiri godine, a onda ga prodavati, Horvat je rekao da ne bi o tome spekulirao te da u ovom trenutku s predstavnicima Sberbanka nije razgovarao. "A procesi, kada se nagodba potpiše i počne primjenjivati, kako će teći u iduće dvije godine to ćemo vidjeti", rekao je Horvat odgovarajući na novinarska pitanja uoči konferencije "Strategije u vremenu disrupcije - nova pravila konkurentnosti", koju organizira Hrvatska poštanska banka (HPB). 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Lala1808 06.06.2018.

    to bi se dogodilo i bez milijarde izvučene od grupe borg bilo bi jeftinije ali političari ne bi dobili provizije

  • Liliana_1 06.06.2018.

    Svjesni smo da ste agrokor predali strancima.

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 06.06.2018.

    Kako to "neće svi bit 100% zadovoljni"? Čemu onda tolki savjetnici i bitange koje ste tamo namontirali i plaćate ih i dan danas? Tko će onda biti "zadovoljan"? Jedina zadovoljština bila bi vidjet vas, kompletnu političarsku bandu u velikoj koloni prema Slavoniji (čiji bi jedan dio bio ograđen specijalo za vas) e gdje bi odrađivali do zadnje lipe sve što ste pokrali... jest da bi to trajalo kakvih 1000 godina, ali u tom slučaju bismo se svi rado molili Gospi Međugorskoj da što duže živite...

Komentiraj...
Vidi sve komentare