To je to što me zanima!

Svjetske cijene hrane nikada nisu bile više: Predvođene su porastom cijena žitarica i ulja

Na godišnjoj razini, indeks je u listopadu porastao za 31,3 posto. Cijene poljoprivrednih proizvoda naglo su porasle u prošloj godini, potaknute zastojima u žetvi i velikom potražnjom
Vidi originalni članak

Svjetske cijene hrane porasle su treći mjesec zaredom u listopadu i dosegle novi desetogodišnji vrhunac, ponovno predvođene porastom cijena žitarica i biljnih ulja, objavila je u četvrtak agencija UN-a za hranu.

UMIJEŠANI U POSKUPLJENJE? Gazprom: Nismo odgovorni za visoke cijene plina u Europi

Indeks cijena hrane Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO), koji prati međunarodne cijene prehrambenih proizvoda kojima se najviše trguje u svijetu, prosječno je iznosio 133,2 boda prošlog mjeseca u usporedbi s revidiranim 129,2 za rujan.

POSKUPLJENJE Još jedan proizvod postaje luksuz, cijene porasle za 20%

Brojka u rujnu ranije je bila 130,0.

Listopadsko očitanje bilo je najveće za indeks od srpnja 2011. Na godišnjoj razini, indeks je u listopadu porastao za 31,3 posto.

I EUROPA REAGIRALA HEP: Cijena struje sigurno se neće mijenjati sljedećih mjeseci

Cijene poljoprivrednih proizvoda naglo su porasle u prošloj godini, potaknute zastojima u žetvi i velikom potražnjom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prokurator 04.11.2021.

    "porast razine mora" je priča za djecu. čekajte dok cijene hrane porastu i izmaknu kontroli, dok na većim područjima propadne žetva za neku godinu... pa kad krenu velike migracije... onda ćete malo drugačije razgovarati na klimatskim summitima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare