To je to što me zanima!

Svjetski rekorder na 800m preživio prisilno slijetanje zrakoplova: 'Bilo je strašno'

David Rudisha se još s petoricom putnika vraćao s Maasai Olimpijskih igara, a nedugo nakon što je zrakoplov poletio došlo je do problema u letu. Jedan putnik je hospitaliziran, a ostali su uz Rudishu lakše ozlijeđeni
Vidi originalni članak

Kenijac David Rudisha, dvostruki olimpijski atletski pobjednik i svjetski rekorder na 800 metara, preživio je bez većih posljedica prisilno slijetanje zrakoplova na jugoistoku Kenije.

Rudisha se još s petoricom putnika vraćao s Maasai Olimpijskih igara, a nedugo nakon što je zrakoplov poletio, prenosi BBC, došlo je do problema u letu. Pilot je potom pronašao čistinu na koju je odlučio prizemljiti zrakoplov. Prilikom spuštanja jedno krilo je zahvatilo drvo što je zarotiralo zrakoplov i prilično ga oštetilo.

SLUČAJEVI SE MNOŽE Dvije kenijske maratonke su suspendirane zbog dopinga

Jedan je putnik nakon slijetanja hospitaliziran, dok su ostali pa tako i Rudisha, prošli s lakšim ozljedama.

„Bilo je strašno kada smo čuli da je u zraku jedan motor utihnuo i jedino što nam je ostalo je molitva Bogu. Srećom, svi smo preživjeli. Pilot je napravio nevjerojatan posao kroz cijelo vrijeme“, izjavio je 33-godišnji Rudisha koji je prije tri godine preživio i sudar na autoputu svog automobila i autobusa.

PRIZOR IZAZVAO REAKCIJE U Keniji djecu u školi uče kako zaklati kokoš, od roditelja traže da na vježbe donesu meso

U sjajnoj karijeri Rudisha je osvojio olimpijske zlatne medalje na 800 metara u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016. godine. U istoj je disciplini bio i dva puta svjetski prvak, dok je njegovih 1:40.91 i dalje najbolje vrijeme na svijetu, na dionici od 800 metara.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare