To je to što me zanima!

'Svom snagom sam udarao svog oca čekićem po glavi'

Na suđenju pulskom monstrumu Damiru Voškionu pročitan je njegov stravičan iskaz. Prikazana je i snimka očevida. Jeza se širila pulskom sudnicom
Vidi originalni članak

Stravične snimke policijskog očevida iz kuće strave u Rohreggerovoj ulici u Puli, u kojoj je lani početkom studenoga monstrum Damir Voškion (47) u stanju paranoidne psihoze na najkrvaviji način pištoljem i čekićem likvidirao petero članova svoje obitelji, prikazane su u srijedu prijepodne na Županijskom sudu u Puli. Prikazivanje jezive snimke s prizorima koji se mogu usporediti s onima iz horor-filmova trajalo je oko pola sata.

VOŠKIONOV ISKAZ PROČITALI NA SUDU

Najprije je, kaže, došao na donji kat gdje je bio otac. U ruci je držao željezni građevinski čekić koji je naoštrio brusilicom. Prišao je ocu koji je sjedio i počeo ga bjesomučno udarati. Tukao ga je svom snagom čekićem po glavi, dok nije bio siguran da je mrtav. Nakon što je ubio oca Damir Voškion se otišao oprati i presvući. Tada je kući došao njegov brat Dejan (40). Damir je sišao dolje, mimoišao se s bratom te se okrenuo i pucao mu u zatiljak. Nakon toga otišao je u bratov stan i zatekao njegovu suprugu Natašu kako sjedi na kauču. Pucao joj je u glavu, a potom ubio i djecu. Sjeo je automobil i krenuo ubiti još Željka Čosića. Pozvonio mu je na vrata, a kada mu je njegova supruga kazala da ga nema kod kuće, predomislio se. Voškion je priznao kako je razmišljao da ubije nju i djecu, ali je odustao i krenuo na policiju. Voškion je ispričao i zašto je pobio čitavu obitelj.
Rekao je da su ga otac i brat mrzili godinama te da ga jedino majka voljela, ali ona je bila njihov rob i nije imala utjecaja. Obitelj ga se, tvrdi htjela riješiti pa je on da se zaštiti kupio pištolj i metke za oko 600 eura. Nekoliko dana prije masakra krenuo je ubiti obitelj, ali se došavši do vrata predomislio. Počeli su ga mučiti bolovi i strahovao je da je 'zaradio' spolnu bolest od svoje povremene djevojke. Također je umisilo da mu netko truje hranu te je stavio lokot na hladnjak i smočnicu. Kobnog dana je od nekoga čuo kako iza svega stoje njegov otac i brat te je 'pukao' i krenuo u krvavi pohod. Na kraju kaže kako ne zna što bi rekao, ali da je tako trebalo biti. Dodao je da je zabrinut za zdravlje svog 16-godišnjeg sina jer misli da su i njega otrovali. I dalje osjeća strahove i uvjeren je da su svi protiv njega.

STRAVIČNA SNIMKA POKOLJA

Ubijeni otac Renato (70) razasutog mozga leži mrtav u lokvi krvi na kauču. Na stolu samo metar dalje vidi se krvavi šiljasti stolarski čekić, kojim je pomahnitali sin zatukao oca nakon što mu je pucao u glavu. Kupaonica je sva u krvi. Pretpostavlja se da je u njoj ubojica prao okrvavljene ruke. Brat Dejan (40) s razasutim mozgom leži mrtav u lokvi krvi na stepeništu kuće koje vodi u njegov stan na katu do kojeg nije stigao. U stanu bratove obitelji šokantan krvavi prizor mrtve Nataše (36) sa svojih dvoje mrtve djece. Nataša je smrt dočekala s bebom Maurom u naručju. Mala Karla (7) klonule krvave glave bila je za stolom. Jezivi prizori Natašinu obitelji, koja je snimku dostojanstveno odgledala u sudnici, natjerali su u plač. Novinari, ali i porotnici u sudnici skretali su pogled od mučnih scena.
Nakon gledanja snimke policijskog očevida, sutkinja Marija Budimir je saslušala dvojicu vještaka, i to balističara Centra za krim. vještačenja iz Zagreba Marina Marinovića i Davora Strinovića, stručnjaka sudske medicine iz Zagreba. Suđenje Damiru Voškionu se nastavlja u četvrtak. Monstrum zbog psihičkog stanja i raspravne nesposobnosti presudu čeka u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • mala___plava 03.07.2008.

    za svaku žrtvu 40 godina, ako je moguće :S

  • toyota 03.07.2008.

    i sad će oni objaviti da će dobiti samo 40 god koja je ovo bolesna država

  • melapa 03.07.2008.

    malo je za njega to samo da ga ubiju ili da se ubije njemu ga bi stvarno trebali mucit iz dana u dan da polkao crkne

Komentiraj...
Vidi sve komentare