To je to što me zanima!

Swoboda: Hrvatsku čeka još puno posla prije ulaska u EU

Izvjestitelj Europskog parlamenta Hannes Swoboda kaže da je mađarski premijer neodgovoran jer je rekao da je hrvatski posao za ulazak u EU praktički završen
Vidi originalni članak

Izvjestitelj Europskog parlamenta Hannes Swoboda rekao je da je mađarski premijer neodgovoran jer je rekao da je hrvatski posao za ulazak u Europsku uniju praktički gotov. 

Swoboda kaže da Viktor Orban nije smio reći da će do travnja sve biti zaključeno jer Hrvatsku čeka još puno posla. Zaključio je da je najbolje čekati 11. ožujka kada će Europska komisija ocijeniti ispunjava li Hrvatska zadane kriterije u poglavlju Pravosuđe i temeljna prava, piše Jutarnji list. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • istina52 11.02.2011.

    stalno ista priča da Hrvatska ima jako puno posla za ulazak u EU, ....zato se moramo uhvatiti hitnog posla vratiti nezaposlene u brodogradnju za naše "jadranske projekte" da se sagrade barem novi trajekti za naše otoke, da povezanost bude što bolja i brža, a ne da kolone turista satima čekaju na one stare trajekte. Zašto Hrvatska ne može nastaviti graditi brodove za potrebe EU tržišta, naše luke su "prazne" u odnosu na Kopar i Trst? Čekanje još više osiromašuje i stvara velike razlike u odnosu na susjede u EU. Smatram da u ovom periodu čekanja treba pod hitno imati sređene imovinske papire kako bi se moglo pristupiti realiziaciji projekata uz pomoć sredstava iz EU ali i naučiti iz iskustava susjeda Slovenaca, koji projekt sastave za par sati, "čisti papiri", imovinski odnosi i sl. . Znači čisti papiri da bi realirirali vlastitu proizvodnju ekoloških kultura bez pesticida za izvoz, ekološki je prioritetno, a to naša zemlja može ponuditi hraniti Europu svojim kvalitetnim kulturama poput: graška, mahuna, krumpira, mrkve, repe, cikle, češnjaka, kapule, krastavaca, pomidora, balancana, salate, radića, rige, blitve, špinata, brokule, kelja, karfiola, jagoda, malina, ribiza., smokava, maslina, isl.

  • Gružanin 11.02.2011.

    Baš me interesira kako su Bugari i Rumunji kod ovog gospodina prošli ?

  • yumasan 11.02.2011.

    Doći će dan kada će se pričati da nam je taj ustvari želio dobro, ali biti će kasno. Vlada od stabala nevidi šumu tj. vidi samo EU-fondove i zamišljaju čabice u EU-parlamentu uz EU plače; a kuda ćemo mi kada nam ostane samo himna i zastava? Biti ćemo jeftina radna snaga i svoj na tuđem! Mi ćemo nestati a hrvati će biti bosanci i kinezi dok će naši unuci o hrvatskoj učiti u tuđini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare