To je to što me zanima!

Swoboda: Oluja je opravdana, presuda to ne dovodi u pitanje

Izvjestitelj Europskoga parlamenta za Hrvatsku nije se želio osvrtati na samu presudu generalima Gotovini i Markaču “jer predstoji žalbeni postupak”
Vidi originalni članak

Izvjestitelj Europskoga parlamenta za Hrvatsku Hannes Swoboda nije se želio osvrtati na samu presudu generalima Gotovini i Markaču “jer predstoji žalbeni postupak”, ali je za operaciju Oluja ustvrdio da je bila “posve opravdana” te da presuda “njezinu opravdanost ne dovodi u pitanje“. Dodao je da “razumije osjećaje u Hrvatskoj” glede presude.

U ime europarlamentarne frakcije Zelenih na presudu se osvrnula Marije Cornelissen. Ona je ustrvrdila da ona predstavlja “korak naprijed u pružanju pravde za gnjusne zločine koje su hrvatske snage počinile u jugoslavenskome ratu”.

- Za ratne zločine ne može biti opravdanja. Kako Hrvatska odgovori na tu presudu ima jasne posljedice na pristupni postupak u EU i nadamo se da će je hrvatske vlasti i narod prihvatitim te nastaviti konstruktivnu suradnju sa Sudom. Suočavanje s prošlošću ključan je korak u smjeru europske budućnosti Hrvatske – dodala je Cornelissen. Ona je napomenula da “sada Srbija mora pojačati napore da surađuje s Den Haagomm što znači učiniti više da uhiti i izruči istaknute ratne zločince Ratka Mladića i Gorana Hadžića”.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • IstinkoPravedni 17.04.2011.

    Marie C. je inaće Nizozemka ,a frustrirana je jer je kao ateist išla u katolićku kako je ona rekla strogu školu i inaće je protiv bilo koje zemlje koju podržavaju SADe i protiv država koje drže do katolicizma pa se nemojte ništ čuditi njenoj izjavi . Jedino se čudim što kao feministica nije protiv onih koji su silovali žene .Swobodu ne želim komentirat jer se zna za koga radi tj. svi već sve znaju .

  • bbb Ivo 16.04.2011.

    Mislili ste se prosirit po Hrvatskoj, pa ste pobjegli ko pacovi u rupu a onda na koljenima nazad a poslije ovog moze opet bit palimo traktore samo vas molim povedite measicbradu jovan josipovica i njihov komunjarskun izdajnicku bagru.

  • dubrava13 16.04.2011.

    makine do oluje ste držali 1/3 hrvatskog teritorija nakon šta ste poubijali potjerali sav nesrpski živalj s tih područja..nakon šta smo u briljantnoj akciji OLUJA95 oslobodili okupirana područja i potjerali ti bratiju u voljenu otadžbinu, počeli ste plakat kao p...šta ste htjeli to ste i dobili

Komentiraj...
Vidi sve komentare