To je to što me zanima!

Tadić za 24Express: Nikolić je unazadio odnose s Hrvatskom

Bivši srpski predsjednik otkrio je zbog čega misli da su narušena identitetska prava Srba u Hrvatskoj te smatra da stabilnost Balkana ovisi i o Hrvatima i o Srbima
Vidi originalni članak

24express: U Hrvatskoj je posljednjih dana zaredalo nekoliko nacionalističkih ispada, od Mamića preko Tomašić do fizičkog napada na bogoslove u Kistanju. Je li se prostor za hrvatsko-srpski dijalog i suživot ponovno suzio?
 

Takvu vrstu iskušenja imat ćemo i u Hrvatskoj i u Srbiji i u godinama 
koje dolaze. No bitno je da država reagira u svakom takvom trenutku i vidim da je u Hrvatskoj reagirala. To je potrebno i korisno, i samo takvim pristupom u vremenu koje je pred nama doći ćemo do manje učestalosti šovinističkih i nacionalističkih istupa ili ugrožavanja elementarnih ljudskih prava.


24express: Ali takvi incidenti se ciklički ipak ponavljaju?


To je zakonitost društvenih procesa koje smo prošli ‘90-ih godina, u ljude je usađeno mnogo nepovjerenja i loših osjećaja. Sve ono što smo uspjeli učiniti u prošlih nekoliko godina u vremenskom smislu nije dovoljno, imajući u vidu energiju zla i nacionalizma koji su se manifestirali u čitavoj jednoj dekadi. Uvijek je potrebno više vremena da se stvari poprave, nego da se pokvare.


24express: Opća je ocjena na obje strane da su se hrvatsko-srpski odnosi vašim odlaskom i dolaskom Tomislava Nikolića unazadili, i aktualna relacija se opisuje kao ‘ledeno doba’?

Točno je da su se odnosi unazadili, ali to se mora promijeniti. Prije svega, moraju razgovarati predsjednici, premijeri moraju produbiti dijalog i početi rješavati konkretne probleme.

>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Idi na 24sata

Komentari 91

  • Vlado Domjanović 05.04.2013.

    a što je Tadić bolji od Nikolića isto g.... drugo pakovanje vuk dlaku mjenja ćud nikada , Nikolić je bar pošten i kaže da je četnik a ovaj iza svoga lica se krije isto misle i ne vjeruj srbinu i kad spava..

  • claus 05.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • JosipValentin 03.04.2013.

    Cijeli balkan zna tko je Nikolic,zna se tko ga je birao,tko se odlucio za takvu politiku,sigurno nismo mi Hrvati ili Slovenci,sta su izabrali to su i dobili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare