To je to što me zanima!

Tajna Putinova križa: Majka mi ga je dala, čudesno je preživio požar i sad ga nosim svugdje...

Odjednom je cijeli prostor uhvatio požar i mi smo goli istrčali vani. Kasnije, kad su vatrogasci čistili zgarište, pronašli su taj križ. Bio sam siguran da je izgubljen, ispričao je 'čudesni događaj' Vladimir Putin
Vidi originalni članak

Iako pravoslavlje smatra jednom od najznačajnijih ruskih vrijednosti i redovan je na misama, barem za velike blagdane, Vladimir Putin jedan je od onih ljudi koji smatraju kako o religiji ne treba previše govoriti. Za njega je to sasvim osobna stvar.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, to 'pravilo' prekršio je u razgovoru za CNN 2017. godine. Otkrio je kako uvijek i svugdje nosi ogrlicu s križem koju mu je poklonila majka.

- Ne bih volio govoriti o svojoj religioznosti. Mislim da su te stvari svete za svakog pojedinca i da je vjera nešto što nosimo u srcu - rekao je na početku, a onda ipak nevoljko nastavio:

KAKO IZBJEĆI NOVAČENJE U RUSIJI... U vojsci završe samo siromašni i krvoločni: Tisuće mladih Rusa je uspjelo mitom izbjeći vojni rok

- Dobio sam ogrlicu s križem od majke, ali nisam je nosio. Rekla mi je da posvetim križ kad odem u Izrael što sam i napravio prilikom svojeg drugog posjeta državi. Bio sam tamo službeno i svidjelo mi se pa sam se vratio s obitelji. Otkad sam ga posvetio nosim ga svugdje sa sobom - rekao je Putin, koji je potom ispričao i anegdotu kako je križ 'čudesno' preživio požar.

- Bio sam na vikendici kod St. Peterburga s prijateljem i otišli smo u saunu. Skinuo sam križ prije ulaska u samu saunu i odložio ga sa strane. Odjednom je cijeli prostor uhvatio požar i mi smo goli istrčali vani. Kasnije, kad su vatrogasci čistili zgarište, pronašli su taj križ. Bio sam siguran da je izgubljen, jer je običan aluminijski i trebao je nestati u vatri - rekao je Putin i dodao za kraj:

NEPLANIRANI POZIV JE PRIVILEGIJA 'Halo, Vlado': Kako nazvati Putina? Ima retro telefon i nemoguće ga je hakirati

- Za mene je to bilo čudo. Zato je sad uz mene baš uvijek - rekao je Putin, javlja Newsweek.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Cukunio 04.10.2022.

    Kad se ovakav monstrum poziva na vjeru i Boga to je apsurd nad apsurdima i ironija nad ironijama. Bog je opet pasivan.

  • Marko 1975 09.05.2022.

    Neka si taj prst što prijeti zabije u guzicu 😃

  • 05.05.2022.

    Kakva korist od križa kad je sotoninu sinu oko vrata. Čisto ruganje.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare