To je to što me zanima!

Tajni dosje: Reding plakala od sreće jer smo ušli u EU, a sad...

Viviane Reding je u čvrstom paktu s kancelarkom Angelom Merkel. Rastavljena, majka troje djece. Ima pet počasnih doktorata. Skovala je riječ 'bangsteri'...
Vidi originalni članak

'Big mama' Europske komisije ima troje poslušne djece, i četvrto, zločesto, Hrvatsku. 

Kao povjerenica Europske komisije, Viviane Reding često je ustajala protiv loših politika zemalja članica Unije, ali nikada, nije tražila uvođenje sankcija za neku članicu, pa čak ni za Rumunjsku i Bugarsku, zemlje koje u EK danas nazivaju “velikom pogreškom”. 

Hrvatska je prva za koju je ta bivša novinarka i iskusna političarka tražila sankcije, iako je na proslavi ulaska u Zagrebu plakala od sreće. 

Viviane Reding (62) rođena je Luksemburžanka. Odrasla je u gradu Esch-sur-Alzette, drugom najvećem u Luksemburgu. Godinama je radila kao novinarka u listu Luxemburger Wort, a deset je godina bila predsjednica sindikata novinara. Deset je godina bila zastupnica u luksemburškom parlamentu kao članica Kršćansko-socijalne stranke, koja je na vlasti u toj zemlji od 1995. 

Od 1989. do 2004. godine zastupnica je u Europskom parlamentu, a povjerenica Komisije prvi je put postala 2004. Viviane Reding je doktorirala društvene znanosti na prestižnoj pariškoj Sorbonnei. Ima doktorat znanosti i pet počasnih doktorata. Razvela se od grčkog poduzetnika Dimitrija Zoisa, s kojim ima tri sina. Zois je počasni konzul Bugarske u Luksemburgu. 

- Svaki put kad donosim političku odluku, mislim o tome kako će ta odluka utjecati na život moja tri sina - izjavila je Reding, inače ponosna Luksemburžanka, koja voli isticati kako je “luksemburški jezik najljepši na svijetu”.

>>> Cijeli članak pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 49

  • mazaluna 23.09.2013.

    Žao mi je i sramota me što je Hrvatska sada pala na takve niske grane.Tko će nam ubuduće pomoći nakon ovog debakla???Eto pokazali smo se kao "nezahvalno " dijete prema dobroj majci.

  • kamen sa srca 23.09.2013.

    Krokodilske suze.

  • Halo Bing, kako brat 23.09.2013.

    Daklem, teta Viviana je iz Luksemburga. Zamislite da između Hrvatske i Srbije postoji državica veličine nokta. Koliko bi sati izdržala u neovisnosti? Pošto pravi Hrvati i Komunisti poput Zokija sa podanicima, o Luksemburgu ne znaju vjerojatno ništa, sigurno su se o Luksemburgu informiralio na Wikipediji. Bolje bi bilo da nisu. Zametak današnjeg Luksemburga nastao je još 963. kada je grof Siegried dobio u posjed utvrdu Lützenburg. U 12. i 13. stoljeću grofovija se znatno proširila, kaže online enciklopedija. Država nastala kad je se utvrda Lützenburg proširila!? Pa onda bi čak moj susjed koji bu uskoro legaliziral 5 bespravno izgrađenih katova, na susjednom bregu, isto mogal dobiti status države....I onda da Hrvat, komunista i muškarčina Zoki sa nekim iz takve države razgovara ko sa sebi ravnim!!!?? I još žensko k tomu! Pa kaj bi ljudi mislili????

Komentiraj...
Vidi sve komentare