To je to što me zanima!

Tajni plan: Zagreb će uskoro dobiti besplatni i brzi internet

Zagreb bi za nekoliko mjeseci mogao u centru biti opremljen tzv. Mesh mrežom koja će građanima omogućiti da putem svojih uređaja besplatno pristupaju internetu
Vidi originalni članak

Suradnici zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića otkrivaju kako će uskoro građanima hrvatske metropole biti dostupan besplatni, kvalitetni i brzi internet. Jutarnji list javlja kako će Zagreb ponuditi dosad najbrži bežični internet, kojim se planira pokriti cijeli grad, a projekt je vrijedan 50 milijuna kuna.

Zagreb bi tako za nekoliko mjeseci mogao u užem centru biti opremljen tzv. Mesh mrežom koja će građanima omogućiti da putem svojih smartphonea, tableta i laptopa besplatno pristupaju internetu. Za projekt besplatnog interneta u Zagrebu već je raspisan natječaj, a ponude će gradska uprava otvarati sredinom veljače.

Građani će navodno moći besplatno surfati na Ilici (od Trga bana Jelačića) do Mesničke ulice), sjevernom dijelu Gundulićeve, Cvjetnom trgu i Bogovićevoj ulici te sjevernom dijelu Gajeve (sve do Tesline ulice). Signalom će biti pokriven Dolac, veći dio Kaptola, Zrinjevac te Strossmayerov i Tomislavov trg.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • vuco_1 12.02.2013.

    mislim da ce net bit zaista besplatan, al ovo je bome dobra podloga za "politicke" poslove

  • NikolaDobrić 12.02.2013.

    eto prilike za novi porez

  • Howard Webb 12.02.2013.

    taj projekt ako je vrijedan mozda 1 mil kuna

Komentiraj...
Vidi sve komentare