To je to što me zanima!

Tajnik vatrogasaca radio čak 21 godinu s lažnom diplomom

Predsjednik Vatrogasne zajednice kaže da sad ne zna kolika je materijalna šteta, te hoće li i ovaj slučaj otići u zastaru i hoće li zajednica tužiti Davorina Vrbanića
Vidi originalni članak

Dvadeset i jednu godinu tajnik karlovačke Vatrogasne zajednice Davorin Vrbanić radio je na tom radnom mjestu s lažnom diplomom beogradske Više ekonomske škole, izvijestilo je vodstvo Vatrogasne zajednice u utorak na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji. 

Iako se revizija diploma nakon gradskih tvrtki i ustanova provela i u Vatrogasnoj zajednici lažnjak je utvrđen tek nakon policijske kriminalističke istrage. 

Predsjednik Vatrogasne zajednice Željko Šafar naglasio je da je bivši predsjednik zajednice Dragutin Rendulić u Grad Karlovac prošle godine poslao dopis kako su diplome njihovih uposlenika provjerene, te da su uredne i pravovaljane. 

Policija je otkrila lažnu diplomu

No, preslike diploma i radnih knjižica koje su u siječnju dostavljene u gradsku upravu odmah su proslijeđene policiji koja je pak utvrdila nepravilnosti. Policija je vjerodostojnost Vrbanićeve diplome koju je „nabavio“ još 1986. godine utvrđivala u beogradskoj školi gdje je dobila potvrdu da se radi o lažnoj diplomi. 

Nakon otkrivanja afere Davorin Vrbanić je odmah u utorak otkazao ugovor o radu koji je od 2008. godine imao na neodređeno. 

Ne zna se kolika je materijalna šteta

Predsjednik Vatrogasne zajednice Željko Šafar kazao je da sada ne zna kolika je pričinjena materijalna šteta,  te hoće li i ovaj slučaj otići u zastaru i hoće li zajednica tužiti Vrbanića za nadoknadu štete, već je naglasio da će slučaj prepustiti nadležnim institucijama da odrade svoj posao nakon čega će naknadno odlučiti hoće li što dodatno poduzimati.        

Idi na 24sata

Komentari 6

  • greens 12.06.2013.

    nakon 21 godinu....................????????????

  • cinculator_1 11.06.2013.

    Pa valjda se znanje stječe i radom a ne samo u školskim klupama, Sramota, lov na vještice, a one koje treba niti ne diraju..................

  • mariocalabrese 11.06.2013.

    Nakon pade """"diktature""""" u kojoj smo bili svi jednaki Nacionallisticka zgadija kjoja je uvela """"demokratiju""" na Blakanu masovno se bavi stampanjem znanja i imanja???

Komentiraj...
Vidi sve komentare