To je to što me zanima!

Taksisti imaju najveću korist od vulkanskog dima

Doći do rent-a-cara u Europi je skoro nemoguće. Ako ipak uspijete, platit ćete puno. U Hrvatskoj su taksisti također imali veći broj narudžbi no inače
Vidi originalni članak

Željezničke i autobusne postaje te rent-a-car agencije diljem Europe krcate su zbog vulkanskog dima koji je potpuno zablokirao zračni prijevoz, a širi se iz islandskog vulkana. Mnogi su potražili prijevoz taksija. Naime, i u Hrvatskoj se, kaže dežurni dispečer, broj narudžbi povećao. Jedan putnik se raspitivao i o prijevozu do Londona, što bi ga stajalo oko 12.000 kuna. Situacija na nebu iznad Hrvatske u nedjelju se malo stabilizirala. Naime, otvoren je zračni promet nad srednjim i južnim dijelom Hrvatske. Od 9.30 sati su radile zračne luke u Zadru, Splitu i Dubrovniku. Popodne su otvorene sve osim osječke zračne luke. Međutim, morali su se prilagoditi situaciji u drugim zemljama, tako da većina linija nije letjela. Na svim planiranim letovima Croatia Airlinesa u nedjelju je trebalo letjeti 5000 ljudi, a kompanija na dan zbog otkazanih letova gubi pola milijuna eura. Zbog otkazanih letova na povratku iz Japana zaglavili su HNS-ovka Vesna Pusić, SDP-ovac Mirando Mrsić i potpredsjednik Sabora Luka Bebić. Smišljaju kako se vratiti u Hrvatsku.

CROATIA AIRLINES VEČERAS LETJELA ZA SKOPLJE
Croatia Airlines je izvijestila da je u nedjelju u 21.15 sati njihov avion odletio u Skoplje. Također očekuju da će sutra obaviti planirane letove u domaćem prometu te međunarodni let Zagreb-Beč. U nedjelju navečer iz Zagreba su također poletjeli avioni za Split, Dubrovnik i Sarajevo.

MOGUĆA OBNOVA 50 POSTO LETOVA
Pedeset posto letova u Europi u ponedjeljak bi ponovno moglo biti operativno nakon višednevne blokade zračnog prometa zbog oblaka vulkanskog pepela, javlja HRT. Španjolski državni tajnik za europska pitanja Diego Lopez Garridov je rekao da je prognoza takva da bi polovica letova mogla biti operativa. No naglasio je i da će biti teško te da zato moraju koordinirati.

OBLAK PROLAZI: PONOVO SU OTVORILI ZRAČNU LUKU ZAGREB

Idi na 24sata

Komentari 12

  • rotor 18.04.2010.

    poželio sam da se barba Luka ne vraća...i želja mi se ispunila..imam još 2 želje..koji je još hadezejac vani???

  • HellbAni_1 18.04.2010.

    a fino se ona kokos vozi avionom... sigurno s nasim novcima... na racun drzave itd...

  • 25sat 18.04.2010.

    Vidim da taksisti zapravo trenutno nemaju posla, pa nabijaju minuse ! A nekima će ovo biti razlog da ponovno dignu cijene !

Komentiraj...
Vidi sve komentare