To je to što me zanima!

Osvetnički pohod: Talibani u školi pobili najmanje 130 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Oko šest naoružanih muškaraca upalo je u javnu školu u Pešavaru. Ubili su najmanje 130 ljudi, većinom djece mlađe od 15 god. Petorica napadača su mrtvi
Vidi originalni članak

Najmanje 130 ljudi, većinom djece mlađe od 15 godina, ubijeno je u napadu talibana na školu u gradu Pešavaru na sjeverozapadu Pakistana, javlja RT.

Ranjeno je najmanje 122 ljudi koji su u trenutku napada bili u školi. Informacije o broju mrtvih i ozlijeđenih se stalno mijenjaju pa je zasad teško utvrditi točan broj žrtava.

Tijekom akcije spašavanja taoca ubijeno je svih šest napadača.

REUTERS/PIXSELL

Pucali su po svemu što se miče

Vojni dužnosnici rekli su da je najmanje šest naoružanih muškaraca oko 10 sati po lokalnom vremenu upalo u javnu školu kojom upravlja vojska. Vjeruje se da se u škol i u trenutku napada nalazilo oko 500 učenika i njihovih profesora.

Jedan je svjedok kazao novinarima kako je napad počeo kada je pet ili šest naoružanih muškaraca upalo u školu i otvorilo vatru.

- Pokušali smo zatvoriti vrata učionice, no napadač ih je razbio. Sakrili smo se pod stolove i stolice, no pucali su nam u glave i noge . Ubili su svakoga tko se pomaknuo, pa nismo izlazili - kazao je učenik, prenosi BBC.

Skrivali se ispod tijela mrtvih kolega

Očevici navode da se u školi čula pucnjava iz vatrenog oružja i nekoliko snažnih eksplozija , a iznad zgrade se nadvio gust dim. Teroristi su djecu dovodili u veliku prostoriju gdje bi ih ubijali i odlazili po novu skupinu. Neka od djece su upucana u glavu i prsa , dok su druga stradala u samoubilačkom napadu u školskom dvorištu.

Kako navode mediji, školu su okružili pripadnici pakistanskih snaga sigurnosti i krenuli u protuterorističku akciju kako bi spasili taoce. Većinu su uspjeli spasiti. Pakistanski mediji javljaju kako su se neka djeca spasila sakrivajući se ispod hrpe ubijenih školskih kolega.

REUTERS/PIXSELL

Talibani odgovorni za napad

Talibani su preuzeli odgovornost za napad ustvrdivši da je riječ o odmazdi za napade pakistanske vojske na njihove položaje u plemenskim područjima na sjeverozapadu zemlje.

- Naši bombaši samoubojice ušli su u školu, imaju instrukcije da ne diraju djecu, njihov je cilj vojno osoblje škole - rekao je glasnogovornik talibana Muhamad Umar Korasani.

REUTERS/PIXSELL


Nacionalna tragedija

Pakistanski premijer Navaz Šarif rekao je da je masakr u školi 'nacionalna tragedija' te je najavio da će doći u Pešavar.

Proglasio je trodnevnu nacionalnu  žalost.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • rijeka36 17.12.2014.

    Ima muslimana tkoji kazu da je islam najvrijednija vjera na svijetu ! Da ce islam zavladat svijetom jer je to zelja alaha ! ! ! ! !

  • ella123xD 16.12.2014.

    Zaštoooo svijet šuti i ne poduzima ništa ?Sve potamaniti do jednog te neljude ,otpad neljudski

  • tizz100 16.12.2014.

    Pakistan je jedna od najgorih država na svijetu. Natalitet im je, nažalost, jako visok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare