To je to što me zanima!

Talibani traže od TV mreža da ne prikazuju serije sa ženama

Ujedno se traži da novinarke nose "islamski veo" na televiziji, ne navodeći je li riječ o rupcu koji žene inače nose na afganistanskim televizijama, ili o velu koji prekriva veći dio lica
Vidi originalni članak

Talibansko ministarstvo za promicanje krjeposti i sprječavanje poroka pozvalo je afganistanske televizije da više ne prikazuju serije u kojima sudjeluju žene, u okviru novih "vjerskih smjernica" objavljenih u nedjelju.

- Televizije trebaju izbjegavati prikazivanje feljtona i romantičnih serija u kojima nastupaju žene - ističe se u dokumentu ministarstva upućenog medijima.

UPOZORILA IZASLANICA UN-A Nakon uspona Talibana, u Afganistanu i dalje raste broj podružnica Islamske države

Ujedno se traži da novinarke nose "islamski veo" na televiziji, ne navodeći je li riječ o rupcu koji žene inače nose na afganistanskim televizijama, ili o velu koji prekriva veći dio lica.

 - Ovo nisu propisi, već vjerske smjernice - dodao je za AFP glasnogovornik ministarstva Hakif Mohadžir.

VOJNA PARADA Kabul: Talibani su paradirali s američkim i ruskim oružjem

Afganistanski televizijama je usto upućen poziv da se klone programa koji se "kose s islamskim i s afganistanskim vrijednostima" kao i onih u kojima se vrijeđa religija ili "prikazuju prorok i njegovi drugovi".

Ovo je prvi put da ministarstvo pokušava uvesti pravila na afganistanskoj televiziji otkad su talibani sredinom kolovoza preuzeli vlast.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Dalibor0704 07.01.2022.

    Jedina serija u kojoj ne glume žene a može se tamo svakodnevno vidjeti na TV je prijenos molitvi iz džamija.

  • Ekscem 22.11.2021.

    Treba im postepeno recipročno uvoziti njihove serije. Možda bi bile najgledanije kao na primjer Turske.

  • Mjerilooo 22.11.2021.

    Njihova drzava njihova pravila,mnoge drzave danas u srcu europu cak neke brane sa veom da se igdje pojavis,dvojni standardi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare