To je to što me zanima!

Talijanske oznake ipak će staviti na Istarski ipsilon

Nazive će odmah mijenjati na znakovima na kojima se može zbog veličine, a uskoro će i na cijeloj cesti dodati novu dvojezičnu signalizaciju
Vidi originalni članak

Istarski ipsilon ipak će dobiti signalizaciju i na talijanskom jeziku, potvrdio je predsjednik Talijanske unije Furio Radin, piše Novi list. Talijanska unija i Istarska županija to su tražili već nekoliko godina, a dogovorili su se u srijedu na sastanku s ministrima Kalmetom i Matulović Dropulić te predstavnicima Bina Istre. Nazive će odmah mijenjati na znakovima na kojima se može zbog veličine, a uskoro će i na cijeloj cesti dodati dvojezičnu signalizaciju. Radin je ramoke tvrdio da ministar Kalmeta oznakama na hrvatskom krši prava manjina.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • princess007 03.06.2010.

    točno tako-ISTRA SAMOSTALNA DRŽAVA, živjeli bi ko jeb*** Monako, ovi od gore samo pobiru i kradu, ma neš ti... odcijepljenje!

  • dalmatinac123456 03.06.2010.

    Previše krvi smo dali za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku da bi ju neki cjepali na neke pokraine. Dalmatinci su HRVATI pa tek onda DALMATINCI !!!!! netražimo ocjepljenje niti itko normalan prijeti s njime . a u istru treba čim prije prebaciti sve Hrvatske vojarne jer tako siu i srbi tražili po kninu do1990 pa znamo kako smo završili sa njima .stoga ima jedna narodna poslovica \"Koga zmija ugrize ,taj se i guštera plaši\" Ugasite tu ideju o dvoježičnosti i ja sam bija u eu .al piše isključivo na njihovom jeziku.

  • princess007 03.06.2010.

    bez istre i dalmacije i našeg mora, ljepota i turizma, živjeli bi kao gana! ISTRA SAMOSTALNA DRŽAVA

Komentiraj...
Vidi sve komentare