To je to što me zanima!

Tamnoputi Zagorac je od 1992. u Hrvatskoj vojsci

Johny Robert Dratibi ima dva brata i sestru koji žive u Belcu u Zagorju. Jedan od braće mu je i Adison Peter, poznati zagorski nogometaš i sudac
Vidi originalni članak

Jako sam sretna i ponosna zbog mojeg Robija, rekla nam je Branka Dratibi, majka Johnyja Roberta Dratibija, jedinog tamnoputog djelatnika HV-a koji je sudjelovao na proslavi dana Oružanih snaga. Posjetili smo je u zagorskome mjestu Belec, gdje žive i Johnyjeva braća. Prema njezinim riječima, kao mali nije pokazivao zanimanje za ratne igre, najviše je volio ludovati na biciklu.
- Kad je rekao da ide u vojsku, nisam se uplašila, makar je bio rat. Pa vidjeli ste kakav je to vojnik, a i jako je zgodan u uniformi. U Bjelovaru, gdje radi, zasnovao je obitelj, ima lijepu i dobru ženu i dva sina s kojima kad god stigne dolazi u Zagorje. U ova vremena je bitno da je to dobar i siguran posao. Sretna sam zbog njega - ispričala nam je gospođa Branka, kojoj su od ponosa oči zablistale na svaki spomen Robertova imena. Posjetili smo i Robertova brata Adisona Petera, poznatog zagorskog nogometaša i nogometnog suca, koji radi kao konobar.
- Nakon završene srednje škole, prije nego je dobio poziv, sam se 1992. godine prijavio u vojsku. To me je fasciniralo, za mene je to bilo u tom trenutku malo presmjelo, ali njemu je to bilo u krvi. Ja definitivno nisam tip za vojsku, ne volim ratove, oružje pa ni obične tučnjave, a mislim da nisam ni toliko hrabar, pa sam se čudio toj njegovoj odluci.
Brat se u vojsci odlično snašao, vidi se da je to bio pravi izbor. Znam i da je napredovao, ali ne znam koji ima čin, ne razgovaramo previše o tome - rekao je Adison.

OTAC JE STUDIRAO U ZAGREBU I PRIŽENIO SE U ZAGORJE
Johny Robert Dratibi ima dva brata i sestru koji žive u Belcu u Hrvatskom zagorju. Jedan od braće mu je i Adison Peter, poznati zagorski nogometaš i nogometni sudac koji, kaže, nije imao hrabrosti sam se uključiti u Domovinski rat. U ratu je bio treći brat Neno. Na kraju rata sestra ga je nagovarala da ostane u vojsci, no nije htio. Otac John, podrijetlom iz Ugande, studirao je u Zagrebu i priženio se u Zagorje. Umro je od raka.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • mika_h 30.05.2009.

    kad se ljudi dijele po boji kože, to se zove RASIZAM. Ovim slučajem treba da se pozabavi HHO i da se preda na sud.

  • JAX 30.05.2009.

    i stranci vile vise hrvatsku nego neki politicari

  • yust-me 30.05.2009.

    ja ga znam osobno super je ovako tip ali brate sto voli zeneee.svee zene:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare