To je to što me zanima!

Tata iz pakla: Ubio je bebicu jer mu je bila 'teška za čuvanje'

Philip Peace izgubio je kontrolu i usmrtio svoju petomjesečnu bebu Summer dok ju je čuvao u njihovom domu u Dudleyu u Engleskoj, 2017. godine. Sud u Birminghamu u četvrtak ga je proglasio krivim
Vidi originalni članak

Tog kobnog 7. rujna 2017, godine tata Philip čuvao je svoje petomjesečno dijete Summer. Kako on kaže, curica je bila 'teška' za čuvati pa ju je usmrtio. Dijete je hitno prebačeno u bolnicu, ali nažalost nije ga bilo moguće spasiti i umrlo je 25 sati kasnije, 9. rujna 2017. Pretrpjela je značajne ozljede mozga uzrokovane 'traumatičnim događajem', a dijagnosticirana joj je i upala pluća. Summer je također zadobila modrice na ruci i prsima, kao i 11 prijeloma rebara.

Philip je u četvrtak, nešto više od dvije godine nakon, proglašen krivim za ubojstvo na sudu u Birminghamu. Otac je negirao ubojstvo i alternativnu optužnicu za ubojstvo te je zadržan u pritvoru zbog izricanja kazne koja će biti u petak, piše The Sun.

Što se dogodilo?

Sudu u Birminghamu rečeno je da je tata sam čuvao kćerkicu kada se ova tragedija dogodila. Tata je tvrdio kako nije mogao kontrolirati Summer koja nije htjela uzeti bocu, pa ju je stavio na pod. 

Potom je nazvao hitnu pomoć rekavši da 'nešto nije u redu' s djetetom te da ima problema s disanjem.

Bolničari su stigli nekoliko minuta kasnije te su utvrdili da beba slabo diše i da ima jako slab puls. Očistili su joj usta i dišne puteve od mlijeka te je malena hitno prebačena u bolnicu.

Njezino se stanje pogoršalo i preminula je u 17.44 sati nakon što su je isključili s aparata.

Medicinski stručnjaci utvrdili su da su njezine ozljede nastale zbog toga što ju je otac grubo tresao, a zatim ju je bacio na polutvrdu površinu kao što je kauč.

Pretrpjela je više ozljeda, uključujući prijelom rebara, krvarenje mrežnice i katastrofalnu ozljedu mozga, što je dovelo do poteškoća s disanjem.

Tužitelj Andrew Smith QC rekao je da je Philip izgubio kontrolu nad bebom jer je bila 'teška' za čuvanje tog dana. Rekao je da je u trenutku kad ju je protresao, namjeravao da joj nanese ozljede.

Na suđenju se pojavila i majka bebe.

- Od samog početka policijske istrage nastojalo se utvrditi što je uzrokovalo bebinu smrt, a opet, nažalost, samo će Philip Peace biti taj koji zna slijed događaja tog popodneva. Tijekom suđenja dokazano je da je priča koju je Philip Peace ispričao svojoj obitelji, medicinskim radnicima, policiji i, u konačnici, poroti bila laž. Smrt djeteta jedno je od najtraumatičnijih iskustava koje bi bilo koji roditelj ikada mogao pretrpjeti. Međutim, mi smo pokušali pronaći pravdu za Summer.. Medicinski dokazi kolektivno su dokazali da nije umrla od slučajnih ozljeda, pa bi odbacivanje dokaza i mišljenja većeg broja vještaka za nju bila nepravda - rekla je detektivka Naomi Mauchan.
 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bant_zaje 26.02.2021.

    I kaj reći da ne dobijem 97 crvenih kartona?

Komentiraj...
Vidi sve komentare