To je to što me zanima!

"Tata, pogledaj ga, on ima usta poput velikog kita!"

Soma dugačkog 2,5 metara i teškog 90 kilograma ribiči Goran i Krunoslav ulovili su u Orešju pokraj Zagreba. Sat i pol su se borili sa golemom ribom
Vidi originalni članak

fGoran Belužić i Krunoslav Ričković iz Orešja kraj Zagreba strastveni su ribiči pa su se spremili za lov na soma. U jezeru Orešje kraj Svete Nedelje, u noći na utorak, postavili su udicu s babuškom od 1,5 kilograma.
- U utorak oko 6 sati kolega Đuro Measki javio nam je da se nešto čudno događa s kanistrom na kojem je bila udica s mamcem - kaže Goran. Znali su da su ulovili soma, no nisu mogli procijeniti njegovu težinu.
- Sjeli smo u čamac i vidjeli crvene peraje, ali glavu nismo. Procijenili smo da je težak oko 40 kilograma. Veslali smo na jednu stranu, a som nas je vukao na drugu. Sat i pol smo se borili s njim - priča Goran.
- Bio je dug dva i pol metra, a težio je 90 kilograma - kaže Goran, ribič koji je već ulovio soma i od 130 kg.
- Tata, tata, ima usta kao kit - vikao je Goranov sin Mihael (4) gledajući tatu kako čisti ogromnu ribu.
Meso su spremili za fiš-paprikaš kojim će počastiti članove Športsko-ribolovne udruge Sloga iz Orešja, a glavu će preparirati. Tako velike ribe teško je uloviti jer jedu vrlo rijetko, jednom do dva puta na mjesec pa treba pogoditi gdje su, ali i kad su gladne. Prema dostupnim podacima, na našim je prostorima najveći som ulovljen 1958. u Dunavu kraj Kopačkog rita. Imao je 208 kilograma. U najvećim europskim rijekama relativno često love se kapitalci od 150 kg.

MODRULJ ZAGRIZAO PRAZNU UDICU
Ribari s plivarice Tuljan II vukli su mrežu dvije nautičke milje od Brača prema pučini. U ponedjeljak oko 6 sati na površini kraj mreže vidjeli su modrulja. Donat Globin zabacio je udicu bez mamca na sajli, a morski pas ju je zagrizao. Izvukao ga je nakon pola sata. Pripremili su ga za objed. Nikad prije morski pas im nije prišao brodu.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • _lackovic_ 07.07.2010.

    samo da se i ovdje ne jave \"prijatelji životinja\"

  • AK-47 07.07.2010.

    Svaka čast! Samo, nesto su ga brzo izvukli... kod nas na Dravi smo vukli 5 sati 68kg soma...

  • merimo 07.07.2010.

    Šteta za modrulja... to da je zagrizao praznu udicu oslikava stanje u našem moru. Ribe je sve manje, tako i ove bezopasne životinje gladuju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare