To je to što me zanima!

Tata policajac prisluškivao tete u vrtiću jer mu je dijete plakalo

U SLOVENIJI: Potvrđeno je kako je osumnjičeni otac aktivni policajac, a napravu je u vrećicu s igračkama postavio da bi prisluškivao što se u vrtiću događa između djece i odgajateljica
Vidi originalni članak

Otac djevojčice koja pohađa vrtić u slovenskome mjestu Šmarju pri Jelšah u vrećicu s njezinim igračkama stavio je napravu za prisluškivanje, što je priznao pošto su odgajateljice uređaj slučajno otkrile i slučaj prijavile policiji.

- Odmah sam o događaju obavijestila policiju i sve zaposlene - kazala je za Slovensku televiziju Jelka Kitak, ravnateljica vrtića, dodavši da je otac sve priznao i ispričao se ravnateljici i odgojiteljicama, u čije je odgojne metode navodno sumnjao jer je dijete jednom nakon odlaska iz vrtića plakalo.

- Bile smo šokirane jer su sumnje sasvim neopravdane. Radilo se o neopravdanom kršenju autonomije javne obrazovne ustanove i naše privatnosti - kazala je ravnateljica.

Potvrđeno je kako je osumnjičeni otac aktivni policajac, a napravu je u vrećicu s igračkama postavio da bi prisluškivao što se u vrtiću događa između djece i odgajateljica. Isto je ponovio nekoliko dana.

S obzirom na to da je sumnjičavi tata i policajac, odnosno službena osoba, slučaj je preuzelo specijalizirano tužiteljstvo u Ljubljani.

Ako bude optužen i osuđen, zbog neovlaštenog bi prisluškivanja i povrede privatnosti mogao dobiti kaznu do pet godina zatvora, objavili su slovenski mediji.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • razmisli2x 30.10.2016.

    vrtici, skole, i staracki domovi bi trebali biti pokriveni kamerama i naravno ustanove za djecu sa posebnim potrebama. Svako ko obavlja svoj posao onako kako ga po zakonu treba obavljati nema problem sa tim. Da mi roditelj zavrsi u starackom domu koji nije pokriven kamerama sigurno bi ih postavila ako ne mogu legalno onda bi nasla nacin ali kamera bi sigurno bila u sobi.

  • LANA555 29.10.2016.

    Da bar ja imam tatu policajca.To mi je oduvjek bila želja.

  • bistrina 29.10.2016.

    Pošto su to mala djeca i treba da budu kamere kao i u staračkim domovima...Znam da nije lako ali svašta se događa .Gledala sam jednom američku sreiju "Uhvačeni na djelu " i srce mi se slamalo kako su pojedine osobe čuvale i maltretirale djecu..Ima divnih teta u vrtiću ali ima i onih kojima nebih ni psa povjerila na čuvanje...Ne sjećam se da je koja dobila otkaz ..Rade 4 sata efektivno uz jelo i spavanje djece za puno radno vrijeme / dvije smjene /pa to je dobro , odlično dapače ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare