To je to što me zanima!

Teretni brod s izbjeglicama iz Sirije uplovio u talijansku luku

Teretni brod 'Blue Sky M' sa 700 izbjeglica uplovio je u luku Gallipoli u Italiji. Sumnja se da su krijumčari i posada napustili brod i usmjerili ga prema Italiji, a ne Rijeci
Vidi originalni članak

Brod 'Blue Sky M' poslao je poziv upomoć u utorak kod otoka Krfa. Tvrdili su da je brod otet i da su na njemu naoružani ljudi. Grčke vlasti tada su poslale helikopter i mornaričku fregatu da izvidi situaciju. U spašavanje su se uključili i Talijani. Na brodu je 700 kurdskih i sirijskih izbjeglica, javlja BBC.

Iako se još ne zna sasvim točno što se događalo na brodu, sumnja se da su krijumčari pobjegli kako bi izbjegli uhićenje i brod na autopilotu usmjerili prema Italiji, a ne Rijeci kamo je brod trebao stići po planu putovanja. Da talijanske i grčke obalne straže nisu reagirale i preuzele kontrolu nad brodom vjerojatno bi se razbio o stijene. 

Imigranti su iskrcani u talijanskoj luci Gallipoli. Preuzeo ih je Crveni križ što je očito i bila prava namjera krijumčara. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • centarfor 01.01.2015.

    Posada se je presvukla u imigrante. Pa gdje bi oni zbrisali a da ih ta masa ne bi zaustavila nego bi pustila da brod s njima pluta Jadranom.

  • ivan015 31.12.2014.

    pomogao opet crveni kriz ha ? isto ko i bosanko-turskim muslimanima nekad... sta zivot u islamskim zemljama ne valja pa bjeze kod nas? https://www.youtube.com/watch?v=3g9wqqkVdfg

  • pero trta 31.12.2014.

    Gdje su krijumčari zbrisali u Hrvatsku ili Italiju ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare