To je to što me zanima!

Teror je počeo: Oduševljenje je trajalo sve dok Pavelić Hrvatsku nije raskomadao i razdijelio...

DEVETI DIO Ante Pavelić i ustaška vlast počeli su odmah provoditi nacistički program koji se u početku sastojao u običnom šikaniranju, piše Vladko Maček...
Vidi originalni članak

U knjizi "Deset dana u travnju"  - koja se po cijeni od 99 kuna može kupiti na svim boljim kioscima u zemlji -  izdvojili smo dnevničke zabilješke, dijelove povijesnih studija, judikaturu, fragmente memoara, zapisnika i drugih dokumenata u kojima akteri velike povijesti iznose svoja sjećanja, ali i novinske tekstove koji u realnom vremenu oslikavaju život i mišljenja suvremenika. 
Razdoblje od puča do prvog dana travnja 1941. čini prvo, uvodno poglavlje, a u ostalima donosimo pregled tiska od 1. do 10. travnja, izvorne priče aktera povijesti, kao i svjedočenja o njima, sadržaje naslovnica i članaka koje su pisali ozbiljni ljudi i veliki novinari. U dva završna poglavlja prikazujemo rasplet povijesne drame poslije 10. travnja te sudbine aktera. 
Zahvaljujemo Hrvatskom državnom arhivu, čijom smo ljubaznošću dobili uvid u dosjee Slavka i Dide Kvaternika, Branka Benzona, Ante Pavelića, dr. Vladka Mačeka, Đure Vranešića (Jure Vranešića) i Mirka Puka.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 184

  • NA ROBIJU 19.04.2021.

    Za dom i poglavnika

  • darinka bernardic 18.04.2021.

    Ne LAZI

  • zaladilo 17.04.2021.

    Zašta stalno o tizin ustašiman stalno pišete a ništan o drugu titi i njiovin pobjedan i kade je kuhao svinjsku glavu i dobro se naždra,o tomen nam pišite pa če mo unda znat koji je bijo jači za narod!

Komentiraj...
Vidi sve komentare