To je to što me zanima!

Teror u Europi, propala Vlada u Hrvatskoj, Trump u Americi...

Nakon pregovora Hrvatska je dobila vladu na čelu s Tihomirom Oreškovićem, nestranačkim premijerom kojeg su postavili HDZ i Most. Eksperiment se pokazao neuspješnim...
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oreškovićeva vlada

Nakon višetjednih pregovora Hrvatska je dobila vladu na čelu s Tihomirom Oreškovićem, nestranačkim premijerom kojeg su postavili HDZ i Most. Eksperiment se vrlo brzo pokazao neuspješnim. Već krajem mjeseca smijenjen je ministar Crnoja.

Prvi teški sukobi

Premijer Orešković se sukobio s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović oko smjene šefa SOA-e. Most i HDZ se ne mogu dogovoriti oko smjena u policiji. Izbija slučaj s prevarom s razdjelnicima, koji ni do danas nije riješen i nađen novi model.

Teror u srcu Europe

Četiri muškaraca izveli su koordinirani napad u Bruxellesu. Bombe su eskplodirale u zračnoj luci i podzemnoj željeznici. Poginulo je 38 osoba, a više od 330 je ranjeno. 

Vlada pokazala pravo lice

Donesen plan reformi vlade koji je trebao donijeti skuplje zdravlje, skuplje obrazovanje i produljenje radnog vijeka te postaje jasno da će se zaustaviti kurikularna reforma. Opljačkana je policija, a osumnjičen je načelnik Željko Dolački.

Početak kraja

Otkriveno je da je Ana, supruga Tomislava Karamarka, radila s lobistom MOL-a. Početak je to kraja vlade koja će pasti sljedećeg mjeseca, nakon što i Karamarko podnese ostavku, a HDZ-ovi zastupnici sruše prvi put svoju vladu. 

Euforija na euru

Hrvatska nogometna reprezentacija izvrsno je odigrala skupinu na Europskom prvenstvu. Zemlja je bila u euforiji nakon pobjede nad Španjolskom, a onda smo ispali od Portugala. Građani su masovno ustali protiv prekida reforme obrazovanja.

Napad kamionom

Svjet je šokirao napad kamionom na prepunu šetnicu u Nici u kojem su poginule 84 osobe. Andrej Plenković je postao novi predsjednik HDZ-a. U Turskoj u krvi ugušen pokušaj vojnog puča. 

Povijesna berba medalja

Hrvatski sportaši su na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u Brazilu osvojili ukupno 10 medalja, od čega  pet zlatnih, a to je nezapamćeni uspjeh. Najveće iznenađenje bilo je zlato mlade Sare Kolak u bacanju koplja. 

Opet novi izbori

Hrvatska je otišla na izbore drugi put u manje od godinu dana. HDZ je pobijedio SDP i partnere te opet ušao u koaliciju s Mostom. Hrvatska teniska reprezentacija izborila je finale Davis cupa. 

Porezna reforma

Izglasana je nova Vlada, koja je predstavila i svoj najveći projekt: poreznu reformu kojom će podići one veće plaće, smanjiti porez na dobit i podići cijene u kafićima. 24sata spojila kišnog čovjeka Pericu s Raba s njegovom obitelji nakon 36 godina.

Amerika mijenja smjer

Milijarder Donald Trump ostvario je pobjedu nad demokratskom kandidatkinjom Hillary Clinton. Inspekcije napokon počele raditi i otkrivaju gotovo svakodnevno neispravnu hranu nakon što se salmonelom otrovao dječak iz Bregane.

Gubimo arbitražu

Terorist se kamionom zabio na Božićni sajam u Berlinu, a u Turskoj je brutalno smaknut ruski veleposlanik. Hrvatska je izgubila arbitražu s MOL-om oko Ine, a vlast je najavila otkup mađarskog udjela.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • efteling 02.01.2017.

    Hrvatskoj je prosla godina bila najinteresanrnija od stvaranja mlade dmokratije.Par izbora gde se elita potrudila obecati sve samo da se docepaju pozivcije.Iako znaju da obecanja ne mogu ispuniti.Jedno jesu...povecali sebi plate.A Sabor?Odmah po izboru ...prazan.Politicka odluka Plenki boy-a da kupi INU je ostala politicka.Blage veze sa ekonomijom nema...Interesantno je da se cak ni SDP ne usudjuje protivreciti ovoj domoljubnoj kupnji.Toliko je atmosfera u eliti trula.Hrvati nastavljaju pljuvati i po levim i po desnim...bez efekata...Preko potrebna partija normalnih Hrvata ni na vidiku...Valjda je nema ko osnovati.Oni normalni moraju raditi i hraniti porodicu i nemaju vremena...Predsednica u Americi...5 dana...sto ce tamo to niko ne zna...Soping?Ili misli svojim prisustvom u blizini Trumpa...ako se uspe probiti...promeniti svet?Licno mi je interesantno pratiti hrvatsku elitu...Toliko gluposti na malom prostoru...nozeva u ledja...prevrata...lazi...bezocnih manipulacija...otimacine...i nedostatak ni malo empatije za one jos normalne...

  • kicky123456 01.01.2017.

    zaboraviliste staviiti neizbježan modni detalj na hasinoj crnoj kapici

  • psilaju 01.01.2017.

    Sretna nam svima, više pozitive 😋

Komentiraj...
Vidi sve komentare