To je to što me zanima!

Teroristički napad u Švedskoj: Bombaš se ubio i ranio dvoje

U prvoj eksploziji auta lakše je ozlijeđeno dvoje prolaznika, a nekoliko minuta kasnije raznio se bombaš. Kraj njega je bila torba, najvjerojatnije puna čavla...
Vidi originalni članak

Dvije eksplozije, u kojima je poginuo bombaš i ranjeno dvoje prolaznika, zatresle su  Stockholm u subotu navečer. Prvo je eksplodirala auto-bomba ulici Drottninggatan poznatoj po brojnim trgovinama. Samo nekoliko minuta kasnije i 200 metara dalje raznio se bombaš, piše The Local. Svjedok koji ga je našao i nazvao hitnu pomoć rekao je da muškarac izgleda kao da mu je nešto eksplodiralo na trbuhu. 

- Nije imao nikakve ogrebotine po licu, samo veliku ranu na trbuhu - rekao je svjedok. Nije popucao ni jedan izlog, a kraj tijela su našli torbu. Policija nije htjela otkriti što je bilo u torbi, ali nekoliko švedskih medija prenijelo je kako je bila puna čavla.

Samo deset minuta prije prve eksplozije, švedska novinska agencija TT primila je pismo u kojem pozivaju muslimane u Švedskoj i cijeloj Europi da je vrijeme da se 'poduzme akcija'.

- Ne može se više čekati. Ne strahujte od zatvora, ne bojite se smrti - pisalo je u pismu koje ima naznaka da je povezano sa Švedskim angažmanom u Afganistanu te s umjetnikom koji je 2007. objavio karikature proroka Muhameda. U e-mailu je bila i audio snimka. Muškarac nije rekao kojoj terorističkoj organizaciji pripada. Ispričao je kako je bio na Bliskom Istoku i zamolio obitelj i prijatelje da mu oproste.

- Nisam išao tamo kako bih zaradio novac. Išao sam zbog džihada - rekao je muškarac čiji identitet još utvrđuju.

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt rekao je kako se radi o 'terorističkom napadu'. Policijska glasnogovornica Petra Sjolandero ne može ni potvrditi ni demantirati da su eksplozije povezane. Kasnije je policija rekla kako su u autu eksplodirali kanistri s benzinom. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Derim 13.12.2010.

    Ja jos uvijek veujem da su ovo dobre rezije za nesto sto treba da se desi-a za to treba opravdanje da postoji!

  • ivicap 12.12.2010.

    Đihad su shvatili sasvim pogrešno i naopako.

  • 11 BILI 12.12.2010.

    oni su se naselili po europskim zemljama kako bi ih islamizirali....nazalost cini mi se da su na tom putu i da ce se to ostvariti. svi su oni potlaceni u svojim zemljama i dolaze u europu kako bi zatrazili azil a kad ga dobiju onda postaju ono sto jesu i zbog cega su dosli. sad je proslo bez neduznih zrtava ali drugi puta sigurno nece. zivim u ovoj zemlji i kad podjem u grad nemogu virovati da sam u jednoj europskoj zemlji nego da sam negdi u africi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare