To je to što me zanima!

Teška nesreća kod Sinja: U padu jedrilice poginuo mladić

Stradali mladić navodno je 16-godišnjak. Obavit ćemo očevid, za sada nemam puno informacija kako je došlo do nesreće, rekao nam je inspektor za zrakoplovne nesreće Danko Petrin
Vidi originalni članak

U kasnim popodnevnim satima na obroncima Kamešnice iznad Sinja u teškoj zrakoplovnoj nesreći poginuo je mladić, dok je još jedna osoba ozlijeđena, no život joj nije ugrožen. Potvrdio nam je tu vijest Danko Petrin, inspektor za zrakoplovne nesreće. Stradali mladić navodno je 16-godišnjak.

- Dovezene su nam dvije osobe od kojih jedna maloljetna koja nije pokazivala znakove života te smo je sat vremena pokušavali reanimirati ali bezuspješno. Druga osoba, koja je instruktor letenja, zadobila je prijelom potkoljenice i izvan je životne opasnosti - rekao je za Hinu dr. Radoslav Stipić voditelj službujuće dežurne smjene na Hitnom kirurškom odjelu splitskog KBC-a.

- Obavit ćemo očevid, za sada nemam puno informacija kako je došlo do nesreće. Znamo da je u pitanju jedrilica koja je poletjela sa sinjskog aerodroma te da je u pitanju bio rekreativan let, a zašto je došlo do pada na Kamešnici za sada ne znamo. Istina, jedna osoba je poginula u nesreći, a druga je lakše ozlijeđena - dosadašnja saznanja kazao nam je inspektor za zrakoplovne nesreće Petrin.

Neslužbeno smo doznali da je u pitanju jedrilica Aerokluba Split. 

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 25

  • ljubica ljubičica_1 28.08.2017.

    Nije mi jasno otkud djetetu od 16go ta jedrilica.Na TV kažu da je njegovo vlasništvo.Skupa igračka!

  • terco 28.08.2017.

    Cudno jer Blanik L 13 koji je na slici je jedna od boljih jedrilica za ucenje i oprasta greske u letu .Netko je gadno zasra

  • Bože Dragi 28.08.2017.

    Kako mu nije pomogla Gospa sinjska,a sigurno kažu da pomaže

Komentiraj...
Vidi sve komentare