To je to što me zanima!

'Teško nam je, čekali smo 20 godina da iz sebe pustimo krik'

Dan sjećanja i Dan žalosti na stradale i prognane Srbe ove godine se prvi put obilježava u Srbiji. Ministar Aleksandar Vulin kaže da žele pokazati koliko pate..
Vidi originalni članak

Čekali smo 20 godina da pustimo iz sebe taj krik i da kažemo koliko nam je teško zbog toga što je 250.000 naših sunarodnjaka protjerano, dvije tisuće je ubijenih i nestalih. Nitko nema precizne podatke i to je obveza nas da te podatke jednom zbrojimo, rekao je srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin za RTS. 

Vulin je također izjavio da će zakonska rješenja biti promijenjena kako bi se i narednih godina obilježavao Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u ratovima 90-ih.

Vulin koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana sjećanja na stradanje i progon Srba, rekao je da Srbija hoće pokazati koliko joj je stalo i koliko pati zbog stradanja Srba.

Vulin je podsjetio da će centralni program biti organiziran 4. kolovoza od 20 sati kod mosta u Sremskoj Rači, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Doći će tisuće naših sugrađana, sunarodnjaka iz čitave Srbije i prostora gdje žive Srbi - rekao je Vulin i dodao da će se 5. kolovoza u podne oglasiti sva zvona sa srpskih pravoslavnih crkava i sve sirene.

Pozvao je građane Srbije da 5. kolovoza u podne zastanu kada se oglase zvona i sirene i da tu minutu posvete sjećanju na sve one ubijene i stradale.

Idi na 24sata

Komentari 267

  • tarantula636 05.08.2015.

    Srbi jedini narod koji slavi poraz pa to je da se upiškim

  • centarfor 05.08.2015.

    Da li se Vuline sijećaš što je rekao Milošević: "Pobjegli ste bre kao zečevi, prije nego je ispaljen metak"

  • centarfor 05.08.2015.

    Da li ste u žrtve ubrojili i one ubijene Hrvate koje ste u traktorskoj prikolici pokazivali na TV ali vam se potkrala greška jer niste skinuli hrvatsku maramu sa vrata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare